2012 – καταστροφή του κόσμου: Μύθοι & Αλήθειες

Maya 2012

Ακούσατε τις φήμες, παρακολουθήσατε τις τηλεοπτικές εκπομπές, διαβάσατε τα βιβλία και είδατε τις ταινίες που προβλέπουν πως το 2012 ο πλανήτης μας θα καταστραφεί. Τώρα μπορείτε να ηρεμήσετε: τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί, διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες της ΝΑSΑ και εξηγούν το γιατί.

Τη δεκαετία του 1970 ο Ζεκάρια Σίτσιν έγραψε λογοτεχνικά βιβλία για τον αρχαίο πολιτισμό των Σουμέριων στα οποία ανέφερε ότι βρήκε και μετέφρασε σουμερικά κείμενα που αναφέρονται στον πλανήτη Νιμπίρου, ο οποίος πραγματοποιεί μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο κάθε 3.600 χρόνια. Ανέφερε επίσης ιστορίες για «αρχαίους αστροναύτες» που επισκέπτονταν τη Γη από έναν πολιτισμό εξωγήινων που ονομαζόταν Ανουνάκι. Αυτές οι ιστορίες μαζί με τις αφηγήσεις μέντιουμ για επαφή τους με εξωγήινους και ο συνδυασμός με το ημερολόγιο των Μάγιας έφτιαξαν το μεγαλύτερο καταστροφολογικό παραμύθι του καιρού μας: Ήδη έχουν γραφεί 6 βιβλία που πωλούν εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν γυριστεί τρεις ταινίες- η πρώτη προβάλλεται από χθες στις κινηματογραφικές οθόνες της χώρας μας οι οποίες θα γεμίσουν από ηπείρους που διαλύονται, αστεροειδείς που συγκρούονται, πόλεις που φλέγονται και τσουνάμι που ρίχνουν αεροπλανοφόρα πάνω στον Λευκό Οίκο. Το μότο της ταινίας είναι: «Ανακαλύψτε την αλήθεια».

Η διάψευση

Αυτό ακριβώς αποφάσισαν να κάνουν οι επιστήμονες της ΝΑSΑ, οι οποίοι στην επίσημη ιστοσελίδα της διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε επερχόμενη καταστροφή. «Τα τελευταία χρόνια», λέει χαρακτηριστικά ο αστρονόμος Ντέιβιντ Μόρισον, «έχω απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις για το θέμα του 2012 και την υποτιθέμενη απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Τίποτα, τίποτα, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί». Για να πείσουν ακόμα και τους πλέον σκεπτικιστές, οι επιστήμονες απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις που έχουν τεθεί, όλες τις ιστορίες που αναφέρονται και όλα τα σενάρια, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο την επιστημονική σκέψη και ανάλυση. Το 2012 θα είναι άλλη μια χρονιά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μύθοι και πραγματικότητες για τον… Αρμαγεδδώνα

Ο πλανήτης μας υπάρχει εδώ και περισσότερα από 4 δισ. χρόνια και αξιόπιστοι επιστήμονες σε όλον τον κόσμο δεν διαβλέπουν καμία απειλή το 2012.

  • Από πού ξεκίνησε η πρόβλεψη ότι ο κόσμος θα καταστραφεί;

Από τους ισχυρισμούς ότι ο Νιμπίρου, ένας υποθετικός πλανήτης τον οποίο ανακάλυψαν οι Σουμέριοι, κατευθύνεται πάνω στη Γη. Αυτή η καταστροφή είχε αρχικά προβλεφθεί για τον Μάιο του 2003, αλλά όταν δεν επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία μεταφέρθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012. Έπειτα αυτές οι ιστορίες συνδέθηκαν με το τέλος του ενός από τους κύκλους του αρχαίου ημερολογίου των Μάγιας στο χειμερινό ηλιοστάσιοκαι έτσι προέκυψε η 21η Δεκεμβρίου 2012.

  • Το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012;

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία τελειώνει μια μακρά περίοδος του ημερολογίου των Μάγιας, αλλά όπως και την 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνου ξεκινά ένα καινούργιο δικό μας, έτσι αρχίζει και μια άλλη περίοδος του ημερολογίου των Μάγιας.

  • Μπορεί να προκύψουν φαινόμενα όταν οι πλανήτες ευθυγραμμιστούν;

Δεν υπάρχουν πλανητικές ευθυγραμμίσεις τις επόμενες δεκαετίες, αλλά ακόμα και εάν συνέβαιναν οι επιπτώσεις στον πλανήτη μας θα ήταν αμελητέες. Κάθε Δεκέμβριο η Γη και ο Ήλιος ευθυγραμμίζονται με το κέντρο του γαλαξία μας, αλλά αυτό δεν μας έχει επηρεάσει ποτέ.

  • Τι είναι η θεωρία αντιστροφής των πόλων;

Κατ΄αρχήν, δεν είναι δυνατό να αλλάξει η περιστροφή της Γης. Υπάρχει μια πολύ αργή κίνηση των ηπείρων αλλά αυτό είναι άσχετο με τους ισχυρισμούς για την αντιστροφή των πόλων.

Πολλές ιστοσελίδες του Ίντερνετ ισχυρίζονται ψευδώς ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της περιστροφής και των μαγνητικών πόλων της Γης, που αλλάζουν περίπου κάθε 400.000 χρόνια.

  • Κινδυνεύει η Γη να χτυπηθεί από μετεωρίτη το 2012;

Στον πλανήτη μας πάντα προσκρούουν κομήτες και αστεροειδείς, αν και είναι σπάνιες οι μεγάλες συγκρούσεις. Η τελευταία μεγάλη σημειώθηκε πριν από 65 εκατ. χρόνια και οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Η ΝΑSΑ δεν έχει εντοπίσει απειλή από αστεροειδή τόσο μεγάλο όσο εκείνος. Δεν έχει προβλεφθεί τίποτα για το 2012.

  • Υπάρχει κίνδυνος από έντονες ηλιακές καταιγίδες που έχουν προβλεφθεί για το 2012;

Η ηλιακή δραστηριότητα έχει έναν τακτικό κύκλο που διαρκεί 11 χρόνια. Στην κορύφωση του κύκλου αυτού, οι ηλιακές κηλίδες μπορεί να προκαλέσουν κάποιες διακοπές στις τηλεπικοινωνίες, αν και τώρα η τεχνολογία μπορεί να το αποτρέψει και αυτό. Η νέα κορύφωση του ηλιακού κύκλου θα σημειωθεί κάπου μεταξύ 2012 και 2014, δεν θεωρείται όμως ότι θα είναι διαφορετική από άλλες παλαιότερες.

  • Υπάρχει κάποιος πλανήτης που ονομάζεται Νιμπίρου ή Πλανήτης Χ ή Έρις που προσεγγίζει τη Γη και μας απειλεί με καταστροφή;

Ο Νιμπίρου και άλλες σχετικές ιστορίες είναι μια φάρσα που άρχισε μέσω του Ίντερνετ. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Εάν υπήρχαν τέτοιοι πλανήτες και βρίσκονταν σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη το 2012, οι αστρονόμοι θα τους είχαν εντοπίσει και παρακολουθήσει εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, ενώ πλέον θα ήταν ορατοί και με γυμνό μάτι.

Προφανώς, δεν υπάρχουν. Η Έρις είναι πραγματική, αλλά είναι ένας πλανήτηςνάνος παρόμοιος με τον Πλούτωνα- το κοντινότερο σημείο που θα φθάσει με τη Γη είναι περίπου 6,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Πηγή: Τα Νέα

Κοινοποιήστε στο Facebook