Αθώος ο υπνοβάτης που έπνιξε τη γυναίκα του

Δικαστήριο

Ο άνδρας που ενώ κοιμόταν στραγγάλισε την γυναίκα του, αθωώθηκε από το δικαστήριο, αφού ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν φέρει ευθύνη για την πράξη του.

Ο Μπράιαν Τόμας, 59 ετών από την νότια Ουαλία, σκότωσε την γυναίκα του Κριστίν, 57 ετών, ενώ βρίσκονταν σε διακοπές τον Ιούλιο του 2008. Ο εισαγγελέας δέχθηκε ότι ο Τόμας πάσχει από μία διαταραχή του ύπνου εξαιτίας της οποίας δεν είχε τον έλεγχο του σώματός του όταν επιτέθηκε στην επί 40 χρόνια σύζυγό του την ώρα που και οι δύο κοιμόντουσαν.

Ο Τόμας παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για το φόνο, αλλά ο εισαγγελέας αντί να τον καταδικάσει για φόνο ή ανθρωποκτονία τον έκρινε αθώο λόγω παράνοιας, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association.

«Σύμφωνα με αυτή την απόφαση ο Τόμας θα έπρεπε να εισαχθεί σε ψυχιατρικη κλινική, αλλά οι ψυχίατροι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο Τόμας έπαιρνε τακτικά αντικαταθλιπτικά που τον εμπόδιζαν να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την γυναίκα του, γι’ αυτό το λόγο πριν πάνε διακοπές αποφάσισε να τα σταματήσει. Σύμφωνα όμως με τους γιατρούς η απότομη διακοπή των φαρμάκων μπορεί να του προκάλεσε πολύ έντονα όνειρα εξαιτίας των οποίων στραγγάλισε την γυναίκα του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Τόμας, που βρίσκεται στην φυλακή από τον Ιανουάριο, δεν φέρει ευθύνη για την πράξη του, ενώ ο εισαγγελέας είπε ότι πρόκειται για έναν «καλό άνθρωπο και αφοσιωμένο σύζυγο».

Πηγή: Καθημερινή

Κοινοποιήστε στο Facebook