Αύξηση στις τιμές των Ταξί

Ταξί

Κατά 0,60 λεπτά ανά χιλιόμετρο αυξάνεται η μονή και κατά 1,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο αυξάνεται η διπλή ταρίφα από την πρώτη Νοεμβρίου.

Η αύξηση προβλεπόταν σε υπουργική απόφαση του περασμένου Απρίλη και επί θητείας του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Σύμφωνα με την ίδια υπουργική απόφαση προβλέπεται και τρίτη δόση ανατιμήσεων τον Μάιο του 2010, καθώς και αύξηση στην υπηρεσία τηλεφωνικού ραντεβού με χρέωση από 3 έως 5 ευρώ.

Ωστόσο, το καθεστώς αυξήσεων στον συγκεκριμένο κλάδο πρόκειται να επανεξεταστεί από την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους επικεφαλής των συγκοινωνιακών φορέων του πρώην υπουργείου Μεταφορών.

Κατά τη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας (26/10) με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ, Γιώργο Πανδρεμένο, κυριάρχησε το ζήτημα των λεωφορειολωρίδων και συγκεκριμένα οι επεκτάσεις που έχει σχεδιάσει ο οργανισμός και προβλέπουν συνολικό δίκτυο 100χλμ.

Στις λεωφορειολωρίδες θα απαγορευτεί η πρόσβαση των ταξί μετά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος που είχε εφαρμοστεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών τάσσεται υπέρ της παροχής καρτών απεριορίστων διαδρομών σε μία προσπάθεια απόσυρσης των Ι.Χ.

Πηγή: cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook