Λαχανικά για προστασία της όρασης μπροστά στον H/Y

Λαχανικά

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στους “Times” του Λονδίνου, κάποια λαχανικά όπως το σπανάκι, το μαρούλι και οι κόκκινες πιπεριές, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητας τους στην αντιοξειδωτική ουσία λουτεΐνη, προστατεύουν την όραση μας. Οπότε ειδικά αυτοί που ασχολούνται και κάθονται πολλές ώρες μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι περισσότεροι δηλαδή, καλό θα είναι να τρώνε περισσότερα λαχανικά.

Το συμπέρασμα αυτό είναι αποτέλεσμα μιας πιλοτικής έρευνας που έγινε σε 37 συστηματικούς χρήστες Η/Υ και έδειξε ότι με 10 mg λουτεΐνης την ημέρα αντιλαμβάνονταν καλύτερα το contrast και μερικοί έδειχναν να επηρεάζονται λιγότερο από τη λάμψη.

Παρόλο που ο ακριβής υπολογισμός των τροφίμων που παρέχουν την ίδια ποσότητα λουτεΐνης με αυτήν που χορηγήθηκε στη μελέτη, είναι δύσκολος, υπολογίζεται σε 200 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές ή μαρούλι ή σε 100 γραμμάρια σπανάκι.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως τα λαχανικα αυτά προστατεύουν και από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία είναι η συνηθέστερη αιτία τύφλωσης μετά τα 65.

Κοινοποιήστε στο Facebook