Γιαγιά κυνήγησε κλέφτες με παντόφλα

Πρόβατα

Οι δράστες που θεώρησαν την κλοπή ενός κοπαδιού στη Μεσσαρά Ηρακλείου Κρήτης «παιχνιδάκι», μάλλον δεν υπολόγισαν το τσαγανό της ηλικιωμένης ιδιοκτήτριάς του, η οποία έκανε τα πάντα για να σώσει την περιουσία της. Η 75χρονη, η οποία έχει πέσει θύμα ζωοκλεφτών άλλες τέσσερις φορές (!), αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα και χωρίς να το πολυσκεφτεί, πήρε στο κατόπι τους θρασύτατους δράστες.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικά βράδια, σε ερημική περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Βασιλική και Κρότο, όταν η ηλικιωμένη κοιμόταν αμέριμνη. Τον ύπνο της τάραξαν κάποιοι περίεργοι θόρυβοι που προέρχονταν από το μαντρί. Δοκιμάζοντας να βγει έξω για να δει τι συμβαίνει, αντιλήφθηκε ότι η πόρτα ήταν… δεμένη. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν την πτόησε και έτσι όπως ήταν, με το νυχτικό και τις παντόφλες, πήδηξε (!) από το παράθυρο, για να δει τους δράστες να της κλέβουν τα πρόβατα.

Αμέσως άρχισε να τους φωνάζει και να τους φοβερίζει με… την παντόφλα της, ενώ οι ζωοκλέφτες την κοιτούσαν άναυδοι, ώσπου τελικά πυροβόλησαν στον αέρα για να την κάνουν να σταματήσει. Η 75χρονη, πράγματι, σταμάτησε να τους καταδιώκει, αλλά πήγε «γραμμή» στο κοντινό χωριό Βασιλική, όπου μένουν συγγενείς της, για να καλέσει ενισχύσεις. Ωστόσο, όταν επέστρεψαν πίσω, οι άγνωστοι είχαν εξαφανιστεί μαζί με τα 115 πρόβατα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ν. Κρήτη», το κοπάδι της άτυχης γιαγιάς έχει γίνει στόχος ζωοκλεφτών άλλες τέσσερις φορές και η ίδια έχει χάσει συνολικά περίπου 700 πρόβατα! Οι ζωοκλέφτες έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος κτηνοτρόφων σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

Πηγή: espressonews.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook