Οι πιο πρόσφατες έρευνες για το σεξ vol6

Έρωτας

Σας παρουσιάζουμε τις πιο πρόσφατες έρευνες για την ανδρική λίμπιντο, τη σχέση μεταξύ σεξ και διαδικτύου, τα μυστικά του συχνού σεξ και της μακροζωίας. Μάθετε επίσης γιατί οι φούστες κονταίνουν σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ποια είναι τα μυστικά του καλού σεξ και ενημερωθείτε για ακόμη περισσότερα ενδιαφέροντα σεξουαλικά νέα!

Μπορούν οι άνδρες να ελέγξουν τις ορμές τους;

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας διαπιστώνει ότι ενώ τα περισσότερα άτομα μπορούν να ρυθμίσουν τη σωματική και ψυχική σεξουαλική τους διέγερση σε κάποιο βαθμό, οι άνδρες που είναι σε θέση να το κάνουν είναι σε θέση να ελέγχουν και άλλα συναισθήματα.

Η μελέτη βασίστηκε σε 16 τυχαία βίντεο κλιπ, από τα οποία τα μισά ήταν ερωτικά και τα άλλα μισά αστεία. Οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να ελέγχουν την ανταπόκρισή τους στα βίντεο και απλά να παρακολουθούν τους άλλους. Μετά από κάθε βίντεο κλιπ αξιολογούσαν τη διέγερσή τους, ενώ ήταν συνδεδεμένοι με μηχανές που μετρούσαν τη στύση τους.

Οι ερευνητές θέλησαν να μάθουν: Μπορούν οι άνδρες να ελέγξουν τη σεξουαλική τους διέγερση, κοροϊδεύοντας τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους;

Πράγματι, οι συμμετέχοντες ήταν, κατά μέσο όρο, σε θέση να ρυθμίζουν τη φυσιολογική σεξουαλική διέγερση όταν τους ζητήθηκε να το κάνουν. Στην πραγματικότητα είχαν κατά 25% μειωμένη στύση.

Η ικανότητα ελέγχου δεν είχε καμία σχέση με την ηλικία, τη σεξουαλική εμπειρία ή τον εθισμό τους στο σεξ.

Οι δουλειές του σπιτιού αυξάνουν τον αριθμό σεξουαλικών επαφών του ζευγαριού

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα ζευγάρια των πόλεων, όσο πιο πολλές δουλειές σπιτιού κάνουν, τόσο πιο συχνά είναι πιθανό να έχουν σεξουαλικές επαφές.

Παλιότερες μελέτες είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα όσον αφορά ειδικά τους άνδρες.

Η ιδέα ότι η πολλή δουλειά στο νοικοκυριό ισοδυναμεί με περισσότερο σεξ για τους συζύγους, που προκύπτει από μελέτη, που έγινε σε 6.877 παντρεμένα ζευγάρια και δημοσιεύθηκε πρόσφατα, ίσως προκαλεί έκπληξη.

Φαίνεται όμως ότι όσοι εργάζονται σκληρά σε έναν τομέα, λένε οι ερευνητές, έχουν περισσότερη ενέργεια και για άλλους τομείς.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των ωρών αμειβόμενης εργασίας και της συχνότητας του σεξ μέσα σε ένα γάμο.

Όλο και περισσότερες Σουηδέζες επισκέπτονται ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου

Η πλοήγηση στο διαδίκτυο σε αναζήτηση ιστοσελίδων σεξουαλικού περιεχομένου αποτελεί μία από τις δέκα ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στο διαδίκτυο στη Σουηδία -ιδίως μεταξύ των γυναικών-, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.

Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν μία στις 5 Σουηδέζες – 17% – έχει επισκεφθεί ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου.

Από το 2003 το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου που μπαίνουν σε σεξουαλικές ιστοσελίδες στη Σουηδία είναι σχεδόν εξαπλάσιο. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των Σουηδών που επισκέπτονται τέτοιες ιστοσελίδες σε τακτική βάση παρέμεινε σταθερό περίπου στο 4%.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι άνδρες κάτω των 25 ετών βρέθηκαν να σερφάρουν στο διαδίκτυο για σεξ πιο συχνά, με σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι είχε επισκεφθεί δικτυακούς τόπους με σεξουαλικό περιεχόμενο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις νέες γυναίκες είναι μόνο 4%.

Παρόλα αυτά, η μελέτη αυτή αποκαλύπτει ότι έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των γυναικών στη Σουηδία που παραδέχονται ότι έχουν συνδεθεί με το ίντερνετ προς αναζήτηση σεξουαλικού υλικού.

Και μετά το σεξ τι;

Τo Retrevo.com -ένα site, από το οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει διάφορα ηλεκτρονικά είδη με τα οποία μπορεί να καταγράψει δημόσιες ή ιδιωτικές στιγμές του- αποφάσισε να κάνει μια έρευνα για τις σεξουαλικές συνήθειες των σημερινών 35άρηδων.

Τα πορίσματα του Retrevo είναι τόσο ενοχλητικά που είναι να αναρωτιέται κανείς αν τελικά το σεξ πρέπει να είναι απλά ζήτημα χημείας αντί να προσπαθείς να έρθεις πιο κοντά με έναν άλλο άνθρωπο.

Η αποκάλυψη είναι ότι το 36% των ερωτηθέντων πέφτει με τα μούτρα στο Twitter ή το Facebook αμέσως μετά τα συζυγικά καθήκοντα.

Και όχι μία ή δύο φορές, αλλά “συχνά”. Μάλιστα οι άνδρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να επιδοθούν στη διαδικτυακή επικοινωνία αμέσως μετά την ερωτική συνεύρεση από ό, τι οι γυναίκες παρά τους ισχυρισμού ότι η πλειοψηφία των χρηστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι γυναίκες.

Για τις γυναίκες σεξ και ευτυχία πάνε χέρι-χέρι

Οι γυναίκες που είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες είναι και πιο ευτυχισμένες ανεξάρτητα από την ηλικία τους σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Από τη μελέτη όμως δεν προκύπτει σαφώς ποιος από τους δύο παράγοντες προκαλεί τον άλλο.

Ίσως να σκέφτεστε: «Είναι γνωστό, το καλό σεξ ανεβάζει τη διάθεση». Ωστόσο στον τομέα της επιστήμης δεν αρκεί η σκέψη ότι κάτι είναι αλήθεια αλλά πρέπει και να αποδεικνύεται . «Πολλά από τα πράγματα που υποθέτουμε, δεν έχουν ποτέ τεκμηριωθεί», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Susan Davis από το Πανεπιστήμιο Monash, στην Αυστραλία.

Η νέα μελέτη αποδεικνύει ότι υπάρχει πράγματι ισχυρή σύνδεση μεταξύ της σεξουαλικής ικανοποίησης και της γενικής ευημερίας.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, έγινε σε δείγμα 300 γυναικών ηλικίας από 20 έως 65 ετών.

Οι ψηλοί άνδρες έχουν πιο ελκυστικές συντρόφους

Οι ψηλοί άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο ελκυστικές συντρόφους ενώ είναι λιγότερο πιθανό να είναι άτεκνοι ή να έχουν λίγα παιδιά σε σύγκριση με πιο κοντούς άνδρες. Αυτό προκύπτει από έρευνα που έγινε στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Central Lancashire.

Στη μελέτη συμμετείχαν 98 άνδρες, ηλικίας 19- 72 ετών, όλοι δεσμευμένοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου «πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη σχέση σας» ή «πόσο επιρρεπείς είστε στη ζήλια”.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άνδρες ήταν όντως πιο ευτυχισμένοι και ζήλευαν λιγότερο και είχαν περισσότερες πιθανότητες να μονοπωλήσουν το χρόνο των συντρόφων τους και να απειλήσουν τους αντίζηλούς τους.

H συμβίωση πριν το γάμο μπορεί να καταστρέψει τη σχέση

Τα ζευγάρια που συζούν πριν «μπει η κουλούρα» έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο σε σύγκριση με εκείνα που δεν μένουν μαζί μέχρι το γάμο, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των ζευγαριών στις ΗΠΑ σήμερα συζούν πριν παντρευτούν, εκτιμούν οι ερευνητές. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Family Psychology, δείχνει ότι μια τέτοια κίνηση αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο σοφή τελικά.

Και αυτό δε συμβαίνει επειδή αρχίζουν να σπάνε ο ένας τα νεύρα του άλλου. Αντίθετα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η συγκατοίκηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε γάμο για λάθος λόγους.

“Πιστεύουμε ότι κάποια ζευγάρια που αποφασίζουν να συζήσουν χωρίς να έχουν σε πρώτη φάση πρόθεση για γάμο μπορεί στη συνέχεια να παρασυρθούν και να παντρευτούν, εν μέρει επειδή ήδη συζούν”, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Galena Rhoades από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ.

Τα ζευγάρια, που συζούν, θα μπορούσαν επίσης να καταλήξουν σε γάμο, λόγω της κοινής μίσθωσης ή συνιδιοκτησίας του διαμερίσματος που μένουν ή για να μοιράζονται τα έξοδα του νοικοκυριού.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι φούστες κονταίνουν

Το 2001 ο Leonard Lauder, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Estée Lauder, διακήρυξε ότι σε δύσκολες οικονομικές περιόδους οι πωλήσεις των κραγιόν αυξάνονται.

Η εξήγηση είναι απλή: προσπαθώντας να προσαρμοστούν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι γυναίκες παραιτούνται από αγορές μεγαλύτερης αξίας, όπως τα ακριβά παπούτσια και στρέφουν την προσοχή τους σε άλλες πιο συμφέρουσες αγορές «που τις κάνουν να αισθάνονται καλά», όπως τα κραγιόν.

Το 2005, μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων δημοσίευσε ένα άρθρο στο περιοδικό Human Nature, όπου αναλύεται η προκλητικότητα των γυναικείων ενδυμάτων, όπως απεικονίζεται στο περιοδικό Vogue την περίοδο από το 1916 μέχρι το 1999. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσο οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, η γυναικεία μόδα γίνεται πιο προκλητική.

Ισχυρίστηκαν ότι, στο βαθμό που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν την εμφάνισή τους για να προκαλέσουν σεξουαλικά το αντίθετο φύλο, είναι αναμενόμενο με δεδομένο τον ανταγωνισμό να γίνονται ακόμη πιο προκλητικές σε δύσκολες οικονομικές περιόδους.

Σας ενδιαφέρει το καλό σεξ; Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τα μυστικά του

“Τα Συστατικά της Απόλυτης Σεξουαλικότητας: Ένα πορτρέτο του Τέλειου Σεξ” είναι ο τίτλος της μελέτης, που διήρκεσε δέκα χρόνια και διεξήγαγε η σεξολόγος και ερευνήτρια Peggy Kleinplatz από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα.

Ο στόχος της έρευνας, εν μέρει, είναι να περιγράψει τα όρια της απόλυτης σεξουαλική εμπειρίας. Ή για να το θέσουμε πιο απλά, οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στο καλό σεξ.

Δείτε λοιπόν πόσο εύκολο είναι να απλοποιηθεί. Αυτά είναι τα 8 συστατικά του καλού σεξ, όπως προέκυψαν από συνεντεύξεις με άτομα και των δύο φύλων:

* Παρουσία ψυχή τε και σώματι
* Επαφή και συγχρονισμός
* Βαθιά σεξουαλική και ερωτική οικειότητα
* Επικοινωνία και συναισθηματική ταύτιση
* Αυθεντικότητα και έλλειψη αναστολών
* Υπέρβαση και ευδαιμονία
* Εξερεύνηση και φαντασία
* Παράδοση άνευ όρων

Για όσους ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες, οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 64 ανθρώπους, που οι ίδιοι δήλωσαν ότι είχαν εμπειρία από καλό σεξ. Από τα 64 άτομα τα 25 ήταν ηλικίας άνω των 60. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είχαν όλοι μακροχρόνιες σχέσεις.

Πηγή: men24.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games