Οι πιο πρόσφατες έρευνες για το σεξ vol7

Έρωτας

Σας παρουσιάζουμε τις πιο πρόσφατες έρευνες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις ανδρών και γυναικών, για την πρακτική σημασία του ερωτικού φιλιού αλλά και για το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου. Διαβάστε επίσης για την ανδρική λίμπιντο, τη σχέση μεταξύ σεξ και διαδικτύου αλλά και για τα μυστικά του συχνού σεξ και της μακροζωίας!

Όμορφο πρόσωπο ή καυτό κορμί;

Kατά την αναζήτηση ερωτικού συντρόφου για μια σύντομη σχέση, οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για το πρόσωπο ή για το σώμα; Και πού θα έδιναν μεγαλύτερη έμφαση για μια μακροχρόνια σχέση; Όλα αυτά φυσικά, αν ήταν αναγκασμένες να επιλέξουν.

Δύο φοιτητές και ο David Buss, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, ανάγκασαν μια ομάδα ανθρώπων να κάνουν αυτή την επιλογή. Ζήτησαν από 375 φοιτητές να επιλέξουν αν σε έναν υποψήφιο σύντροφο κοιτάζουν περισσότερο το πρόσωπο ή το σώμα.

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες επέλεξαν το πρόσωπο. Εκτός από μία συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορείτε να μαντέψετε ποια;

Την απάντηση έχει η Jaime Confer, μία από τις φοιτήτριες, που συμμετείχαν στην ερευνητική ομάδα: «Όλοι ενδιαφέρονται περισσότερο για το πρόσωπο του συντρόφου τους-με εξαίρεση τους άνδρες όταν ψάχνουν για σχέση της μιας βραδιάς.»

Γιατί συμβαίνει αυτό; «Επειδή τα σημάδια της γονιμότητας βραχυπρόθεσμα, που είναι πιο σημαντικά για έναν άνδρα που επιδιώκει μια παροδική σχέση, είναι περισσότερο συγκεντρωμένα στο σώμα της σε σχέση με το πρόσωπό της. Αντίθετα στο πρόσωπό της μπορεί να έχει περισσότερα σημάδια αναπαραγωγικής αξίας, που συνδέονται με την ηλικία και την υγεία – όπως οι ρυτίδες.”

Έχει γίνει διάσημη η απορία του Φρόιντ για το «τι θέλουν οι γυναίκες». Φαίνεται ότι για αυτόν ήταν σαφές το τι θέλουν οι άνδρες.

Η όχι και τόσο ρομαντική πλευρά του ερωτικού φιλιού – εμποδίζει την εξάπλωση μικροβίων

Πρόκειται για ένα διεθνές σύμβολο αγάπης και ρομαντισμού. Φαίνεται όμως ότι το φιλί μπορεί να καθιερώθηκε για λόγους που είναι πολύ πιο πρακτικοί – και λιγότερο συναρπαστικοί.

Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αναπτύχθηκε για τη διάδοση μικροβίων.

Υποστηρίζουν ότι η μοναδική ανθρώπινη συνήθεια επιτρέπει σε ένα μικρόβιο που είναι επικίνδυνο κατά την κύηση να μεταδοθεί από τον άνδρα στη γυναίκα για να της δώσει χρόνο να αποκτήσει ασυλία.

«Το φιλί με το ίδιο πρόσωπο για περίπου έξι μήνες επιφέρει τη βέλτιστη προστασία από τα δυνητικά θανατηφόρα μικρόβια», υποστηρίζει ο Δρ Colin Hendrie.

Σε δύσκολες εποχές οι άνδρες προτιμούν τις παχουλές;

Όταν έχει πέσει «πείνα» φαίνεται ότι οι άνδρες στρέφονται στις γυναίκες με παραπανίσια κιλά. Αντίθετα οι άνδρες με γερό πορτοφόλι προτιμούν τις πολύ αδύνατες γυναίκες.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι σε κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο η κοινωνικοοικονομική θέση του άνδρα συνδέεται με το βάρος της υποψήφιας συντρόφου.

Οι ψυχολόγοι Leif Nelson και Evan Morrison ζήτησαν από μία ομάδα ανδρών να περιγράψουν την οικονομική τους κατάσταση, με τρόπο που τους έκανε να αισθάνονται είτε πλούσιοι είτε φτωχοί και στη συνέχεια τους ζήτησαν να κατονομάσουν το ιδανικό σωματικό βάρος της συντρόφου τους. Διαπιστώθηκε ότι όσοι αισθάνονταν φτωχοί πρόσθεσαν μερικά ή αρκετά κιλά παραπάνω.

Την έρευνα επανέλαβαν οι Viren Swami και Martin Tovée και κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα. Ωστόσο όταν έκαναν τη μελέτη χρησιμοποιώντας πιο αυστηρές μεθόδους, όπως φωτογραφίες γυναικών, τόσο οι άνδρες που αισθάνονταν πλούσιοι όσο και εκείνοι που αισθάνονταν φτωχοί προτίμησαν τις λεπτές γυναίκες. Δηλαδή η οικονομική ανασφάλεια αυτή τη φορά δεν τους έκανε να στραφούν στις παχουλές γυναίκες.

Η παχυσαρκία μπορεί να σκοτώσει τη σεξουαλική σας ζωή

Αν ενώ θέλετε να χάσετε κιλά μέχρι τώρα δεν έχετε μπει στη διαδικασία να κάνετε δίαιτα εμείς σας έχουμε έναν ακόμη πολύ σοβαρό λόγο για να το πάρετε επιτέλους απόφαση: το υπερβολικό βάρος μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή. Αυτό προκύπτει από μια νέα μελέτη, που διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ.

Μια διεθνής ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Frances Quirk από το Πανεπιστήμιο Τζέιμς Κουκ, διεξήγαγε τη μελέτη και διαπίστωσε ότι εκτός από την αύξηση των κινδύνων για την υγεία, η παχυσαρκία μπορεί να σκοτώσει και τη σεξουαλική ζωή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές υπάρχουν πολλοί βιολογικοί και φυσικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα.

«Η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να φαίνεται στο σύντροφό του λιγότερο ελκυστικός και να επιφέρει αλλαγή στην παραγωγή ορμονών και χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και όλα αυτά τα πράγματα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή», δήλωσε ο καθηγητής Quirk .

Μπορούν οι άνδρες να ελέγξουν τις ορμές τους;

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας διαπιστώνει ότι ενώ τα περισσότερα άτομα μπορούν να ρυθμίσουν τη σωματική και ψυχική σεξουαλική τους διέγερση σε κάποιο βαθμό, οι άνδρες που είναι σε θέση να το κάνουν είναι σε θέση να ελέγχουν και άλλα συναισθήματα.

Η μελέτη βασίστηκε σε 16 τυχαία βίντεο κλιπ, από τα οποία τα μισά ήταν ερωτικά και τα άλλα μισά αστεία. Οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να ελέγχουν την ανταπόκρισή τους στα βίντεο και απλά να παρακολουθούν τους άλλους. Μετά από κάθε βίντεο κλιπ αξιολογούσαν τη διέγερσή τους, ενώ ήταν συνδεδεμένοι με μηχανές που μετρούσαν τη στύση τους.

Οι ερευνητές θέλησαν να μάθουν: Μπορούν οι άνδρες να ελέγξουν τη σεξουαλική τους διέγερση, κοροϊδεύοντας τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους;

Πράγματι, οι συμμετέχοντες ήταν, κατά μέσο όρο, σε θέση να ρυθμίζουν τη φυσιολογική σεξουαλική διέγερση όταν τους ζητήθηκε να το κάνουν. Στην πραγματικότητα είχαν κατά 25% μειωμένη στύση.

Η ικανότητα ελέγχου δεν είχε καμία σχέση με την ηλικία, τη σεξουαλική εμπειρία ή τον εθισμό τους στο σεξ.

Οι δουλειές του σπιτιού αυξάνουν τον αριθμό σεξουαλικών επαφών του ζευγαριού

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα ζευγάρια των πόλεων, όσο πιο πολλές δουλειές σπιτιού κάνουν, τόσο πιο συχνά είναι πιθανό να έχουν σεξουαλικές επαφές.

Παλιότερες μελέτες είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα όσον αφορά ειδικά τους άνδρες.

Η ιδέα ότι η πολλή δουλειά στο νοικοκυριό ισοδυναμεί με περισσότερο σεξ για τους συζύγους, που προκύπτει από μελέτη, που έγινε σε 6.877 παντρεμένα ζευγάρια και δημοσιεύθηκε πρόσφατα, ίσως προκαλεί έκπληξη.

Φαίνεται όμως ότι όσοι εργάζονται σκληρά σε έναν τομέα, λένε οι ερευνητές, έχουν περισσότερη ενέργεια και για άλλους τομείς.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των ωρών αμειβόμενης εργασίας και της συχνότητας του σεξ μέσα σε ένα γάμο.

Όλο και περισσότερες Σουηδέζες επισκέπτονται ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου

Η πλοήγηση στο διαδίκτυο σε αναζήτηση ιστοσελίδων σεξουαλικού περιεχομένου αποτελεί μία από τις δέκα ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στο διαδίκτυο στη Σουηδία -ιδίως μεταξύ των γυναικών-, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.

Σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν μία στις 5 Σουηδέζες – 17% – έχει επισκεφθεί ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου.

Από το 2003 το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου που μπαίνουν σε σεξουαλικές ιστοσελίδες στη Σουηδία είναι σχεδόν εξαπλάσιο. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των Σουηδών που επισκέπτονται τέτοιες ιστοσελίδες σε τακτική βάση παρέμεινε σταθερό περίπου στο 4%.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι άνδρες κάτω των 25 ετών βρέθηκαν να σερφάρουν στο διαδίκτυο για σεξ πιο συχνά, με σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι είχε επισκεφθεί δικτυακούς τόπους με σεξουαλικό περιεχόμενο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις νέες γυναίκες είναι μόνο 4%.

Παρόλα αυτά, η μελέτη αυτή αποκαλύπτει ότι έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των γυναικών στη Σουηδία που παραδέχονται ότι έχουν συνδεθεί με το ίντερνετ προς αναζήτηση σεξουαλικού υλικού.

Και μετά το σεξ τι;

Τo Retrevo.com -ένα site, από το οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει διάφορα ηλεκτρονικά είδη με τα οποία μπορεί να καταγράψει δημόσιες ή ιδιωτικές στιγμές του- αποφάσισε να κάνει μια έρευνα για τις σεξουαλικές συνήθειες των σημερινών 35άρηδων.

Τα πορίσματα του Retrevo είναι τόσο ενοχλητικά που είναι να αναρωτιέται κανείς αν τελικά το σεξ πρέπει να είναι απλά ζήτημα χημείας αντί να προσπαθείς να έρθεις πιο κοντά με έναν άλλο άνθρωπο.

Η αποκάλυψη είναι ότι το 36% των ερωτηθέντων πέφτει με τα μούτρα στο Twitter ή το Facebook αμέσως μετά τα συζυγικά καθήκοντα.

Και όχι μία ή δύο φορές, αλλά “συχνά”. Μάλιστα οι άνδρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να επιδοθούν στη διαδικτυακή επικοινωνία αμέσως μετά την ερωτική συνεύρεση από ό, τι οι γυναίκες παρά τους ισχυρισμού ότι η πλειοψηφία των χρηστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι γυναίκες.

Πηγή: Men24.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games