Το Facebook τον αθώωσε

Facebook

Ένα μήνυμα που είχε δημοσιεύσει ένας άνδρας στο Facebook ήταν αρκετό να τον αθωώσει και επομένως να αποφυλακιστεί, μετά από 12 ημέρες κράτησης. Το μήνυμα αυτό είχε σταλεί την ημέρα του περιστατικού σε μία φίλη του από τον υπολογιστή που βρισκόταν στο διαμέρισμα του πατέρα του, στο Χάρλεμ και συγκεκριμένα 1 λεπτό πριν την επίθεση. Ο κατηγορούμενος, ο 19χρονος Ρόντνεϊ Μπράντφορντ, είχε θεωρηθεί ένοχος για μια ένοπλη επίθεση εναντίον δύο ανδρών στο Μπρούκλιν, στις 17 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο οποίος χρησιμοποίησε το στοιχείο αυτό για να αποδείξει την αθωότητα του νεαρού πελάτη του και να πετύχει την απελευθέρωσή του: “Είναι ένα ακέραιο άλλοθι. Αυτό αντικατοπτρίζει τη σημασία που οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποκτήσει στη ζωή μας.”

Συγκεκριμένα, η κατηγορία που του είχε αποδοθεί ήταν ότι εισέβαλε ένοπλος σε ένα συγκρότημα 1.390 διαμερισμάτων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ενώ όπως τελικά αποδείχθηκε την ώρα εκείνη βρισκόταν 13 χιλιόμετρα μακριά, στο διαμέρισμα του πατέρα του στο Μανχάταν.

Τέλος καλό όλα καλά, αφού αφέθηκε ελεύθερος. Αν όμως καταδικαζόταν, η ποινή του θα ήταν 25 χρόνια φυλάκιση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.