Τους πήραν και τα σώβρακα…

Νυφικό Εσώρουχο

Οι κλέφτες τους πήραν ακόμα και τα… εσώρουχα από το νυφικό κρεβάτι – προφανώς, για να τα κάνουν… δώρο στις αγαπημένες τους! Νεαρό ζευγάρι από χωριό του Ηρακλείου Κρήτης, τηρώντας το παλαιότατο έθιμο, έστρωσε νυφικό κρεβάτι και υποδέχτηκε συγγενείς και φίλους που πήγαν για να ευχηθούν στους μελλονύμφους.

Στη συνέχεια οι δύο ερωτευμένοι βγήκαν έξω για να γλεντήσουν με τους δικούς τους, αλλά όταν γύρισαν, είδαν άναυδοι ότι κλέφτες είχαν μπει στο σπίτι τους και είχαν αρπάξει ό,τι είχαν βρει μπροστά τους: από εσώρουχα μέχρι φαγητά. Φαίνεται πως μετά το τέλος της… δουλειάς θα έπρεπε να τσιμπήσουν και κάτι!

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες εκτός από τα πανάκριβα εσώρουχα του γαμπρού και της νύφης (σ.σ.: πασίγνωστων ιταλικών οίκων μόδας), πήραν και άλλα είδη προικός. Στη συνέχεια φαίνεται ότι τους έπιασε λιγούρα, με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ταψιά με τις μπριζόλες, αλλά και τα γλυκά που είχαν περισσέψει από το παραδοσιακό κρητικό φαγοπότι! Φεύγοντας, δε, δεν δίστασαν να κλέψουν ακόμα και τη γεννήτρια του σπιτιού. Το ίδιο βράδυ πέρασαν κι από το καφενείο του χωριού, από το οποίο έκλεψαν την τελευταίας τεχνολογίας τηλεόραση χωρίς να τους πάρει μυρωδιά κανείς.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι λίγα μόνο από τα δεκάδες που σημειώνονται καθημερινά στο Ηράκλειο, με τους κλέφτες να «βολεύονται» πλέον όχι μόνο με χρήματα, αλλά και με ρούχα, κουβέρτες και ό,τι άλλο βρουν στα σπίτια και τα καταστήματα που «ανοίγουν». Οι αστυνομικές αρχές εφιστούν την προσοχή στους πολίτες να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και να ασφαλίζουν όσο γίνεται καλύτερα τα σπίτια τους, όταν φεύγουν από αυτά.

Πηγή: Espressonews.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook