Οι πιο πρόσφατες έρευνες για το σεξ vol8

Έρωτας

Τελικά πόσο μετράει ο χρόνος των προκαταρκτικών στο σεξ; Τι γνώμη έχουν οι γυναίκες για τα λιπαντικά; Και ακόμη πώς συνδέεται το μέγεθος του γυναικείου μπούστου με την εξυπνάδα και τι γνώμη έχουν οι άνδρες για τις “extra small” γυναίκες; Με ποιο τρόπο οι κουβέντες που ανταλλάσσετε με το σύντροφό σας όταν μαλώνετε μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας; Οι απαντήσεις σε αυτά και άλλα καυτά ερωτήματα βρίσκονται στη συνέχεια του άρθρου.

Τελικά παίζει ρόλο η διάρκεια των προκαταρκτικών;

Οι σύμβουλοι σχέσεων έχουν καταλήξει εδώ και χρόνια στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες για να ευχαριστήσουν μια γυναίκα χρειάζεται να αφιερώσουν χρόνο στα προκαταρκτικά πριν προχωρήσουν στο ψητό. Μια νέα έρευνα όμως που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό αμφισβητεί τη συγκεκριμένη άποψη.

Οι ερευνητές Petr Weiss και Stuart Brody ζήτησαν από 2.360 Τσέχες να πουν κατά πόσον ο οργασμός τους με το σύντροφό τους συνδεόταν με το μέσο χρόνο που δαπανούσαν για ερωτικά παιχνίδια και κατά πόσον με το μέσο χρόνο διάρκειας της συνουσίας.

Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης συσχετιζόταν περισσότερο με τον οργασμό, από ό, τι η διάρκεια των ερωτικών παιχνιδιών.

Από τις απαντήσεις των γυναικών, που συμμετείχαν στη μελέτη, προέκυψε ότι η μέση διάρκεια ερωτικών παιχνιδιών που αναφέρθηκε ήταν 15,4 λεπτά και η μέση διάρκεια ερωτικής επαφής ήταν 16,2 λεπτά, σημαντικά υψηλότεροι αριθμοί από αντίστοιχους σε αμερικανικές έρευνες.

Τα κορίτσια με «μέγεθος μηδέν» λιγότερο ελκυστικά για τους άνδρες

Οι νεαροί άνδρες βρίσκουν τις “κανονικού” μεγέθους γυναίκες πιο ελκυστικές από τις διάσημες γυναίκες με μέγεθος μηδέν, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Στο πλαίσιο της μελέτης ζητήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου St Andrews να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα και την υγεία συγκεκριμένων γυναικείων προσώπων.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα κορίτσια με μέσο βάρος επιλέχθηκαν ως τα πιο ελκυστικά και υγιή.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα ευρήματα της έρευνας έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα προς τις νεαρές γυναίκες που πιστεύουν ότι η υπερβολική αδυναμία θεωρείται ελκυστική.

Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος είναι πιο έξυπνες

Πρόσφατη μελέτη, που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, έδειξε ότι οι γυναίκες με μεγάλο στήθος είναι πιο έξυπνες από εκείνες που είναι λιγότερο προικισμένες.

Η έρευνα είχε στόχο να διαπιστώσει κατά πόσον το μέγεθος του μπούστου μιας γυναίκας επηρεάζει το διανοητικό της επίπεδο.

Στη μελέτη, που διενεργήθηκε από μια ερευνήτρια στο Σικάγο, συμμετείχαν 1.200 γυναίκες. Οι εθελόντριες χωρίστηκαν σε 5 ομάδες, από αυτές που φορούσαν “extra small” μέχρι αυτές που φορούσαν “extra large”.

Η μελέτη αποδίδει το γεγονός ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος ήταν πιο έξυπνες στο υψηλότερο επίπεδο των γυναικείων ορμονών, που θα μπορούσε να οδηγήσει και στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Οι γυναίκες βρίσκουν ευχάριστα τα λιπαντικά στο σεξ

Η χρήση λιπαντικών κατά τη διάρκεια του σεξ συμβάλλει στη μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση στις γυναίκες, διαπίστωσαν ερευνητές από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Debby Herbenick, αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, και τους συνεργάτες της στη μελέτη συμμετείχαν γυναίκες που χρησιμοποιούσαν έναν από τους έξι διαφορετικούς τύπους λιπαντικών με βάση το νερό ή τη σιλικόνη

Αυτό που προέκυψε από την έρευνα, που έγινε σε δείγμα 2.453 γυναικών ήταν ότι η χρήση λιπαντικών βελτίωσε τη σεξουαλική εμπειρία. Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% οι γυναίκες δήλωσαν ότι η χρήση λιπαντικών κάνει το σεξ πολύ πιο ευχάριστο και άνετο.

Το 85% των γυναικών , ηλικίας 18 – 68 ετών, ήταν ετεροφυλόφιλες και το 56% παντρεμένες με μέσο όρο ηλικίας τα 32.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα

H ορμόνη της αγάπης μπορεί να συνδέεται και με τη ζήλια

Η οξυτοκίνη γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης» έχει συνδεθεί με την εμπιστοσύνη, τη συναισθηματική επαφή και τη γενναιοδωρία. Μια νέα έρευνα όμως δείχνει ότι η ωκυτοκίνη παίζει ρόλο και στη ζήλια.

Η ορμόνη έχει συνδεθεί με τα θετικά συναισθήματα, τα οποία απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του τοκετού και όταν οι άνθρωποι κάνουν σεξ.
Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε ότι τα ποντίκια που εισέπνευσαν οξυτοκίνη ήταν πιο επιθετικά και έτσι αποφάσισε να ελέγξει αν η ορμόνη μπορεί να έχει την ίδια επίδραση και στους ανθρώπους.

Για να γίνει αυτό, ζητήθηκε από 56 άτομα να εισπνεύσουν οξυτοκίνη ή ένα εικονικό φάρμακο. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι εκείνοι που είχαν αναπνεύσει οξυτοκίνη ανέφεραν στη συνέχεια υψηλότερα επίπεδα φθόνου.

«Μετά τις διαπιστώσεις αυτές, θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ορμόνη συνολικής ενεργοποίησης των κοινωνικών συναισθημάτων: Όταν η σύνδεση του ατόμου είναι θετική, η οξυτοκίνη συνηγορεί υπέρ των κοινωνικών συναισθημάτων. Όταν η σύνδεση είναι αρνητική, η ορμόνη αυξάνει τα αρνητικά συναισθήματα», δήλωσε η ερευνήτρια Simone Shamay -Tsoory, από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα.

Εργαστήριο «λίφτινγκ πέους»

Παράθυρο ελπίδας για την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργικότητας του ανθρώπινου πέους, που έχει υποστεί βλάβες από νόσο ή τραυματισμό, ανοίγει ένα νέο επίτευγμα.

Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Wake Forest της Βορείου Καρολίνας δημιούργησαν έναν εργαστηριακό ιστό, που μπορεί να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τον στυτικό ιστό του πέους σε ζώα – και συγκεκριμένα σε κουνέλια-, βοηθώντας τα όχι μόνο να ανακτήσουν πλήρη στυτική λειτουργία αλλά και να τεκνοποιήσουν.

Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα χάρη στη Μηχανική των Ιστών. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντονυ Ατάλα, καθηγητής στο Wake Forest, τα ευρήματα του πειράματος είναι πολύ ενθαρρυντικά και υποδηλώνουν πως η μέθοδος αυτή μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες που χρειάζονται ανάπλαση πέους.
Τέτοιου είδους ανάπλαση χρειάζονται για παράδειγμα άνδρες με συγγενείς (εκ γενετής) ανωμαλίες, καρκίνο του πέους, τραυματισμούς ή ακόμη και πάσχοντες από στυτική δυσλειτουργία. Ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω έρευνα πριν εφαρμοστεί η τεχνική σε ανθρώπους.

Οι κουβέντες που ανταλλάσσετε με το σύντροφό σας στη διάρκεια ενός καβγά μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας

Αν όταν τσακώνεστε με το σύντροφό σας, χρησιμοποιείτε λάθος λέξεις, θα μπορούσατε να παρατείνετε τη σύγκρουση, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και των δυο σας, υποστηρίζει μια νέα έρευνα . Αντίθετα αν χρησιμοποιείτε τις σωστές λέξεις όχι μόνο έχετε την ευκαιρία να τερματίσετε τη σύγκρουση, αλλά μπορείτε και να μειώσετε ουσιαστικά τον κίνδυνο για την υγεία σας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ βρήκαν ένα “φυσιολογικό δείκτη” που δείχνει ότι τα λόγια μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ότι το στρες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα πρωτεϊνών, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, αρθρίτιδα και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Ωστόσο η ψυχολόγος Jennifer Graham αναφέρει ότι η προσεκτική επιλογή των λέξεων που εκφράζουν ορθολογισμό, έγνοια, ή ακόμη και φροντίδα, μπορεί να μειώσει την αύξηση των πρωτεϊνών, που ονομάζονται κυτοκίνες. Κατά τη διάρκεια του στρες, οι πρωτεΐνες αυτές συνήθως ανεβαίνουν, επιβαρύνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που καταγράφει τις αλλαγές στα επίπεδα αυτών των πρωτεϊνών όταν χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες λέξεις στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης», σημειώνει η Jennifer Graham.

Πηγή: Men24.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games