Οι πιο πρόσφατες έρευνες για το σεξ vol9

Έρωτας

Ενημερωθείτε για τη συναισθηματική επιρροή του περιστασιακού σεξ, για τους κινδύνους τραυματισμού ενώ κάνετε σεξ αλλά και για τις επιπτώσεις των καβγάδων για τα οικονομικά στη σχέση του ζευγαριού, και ακόμη γιατί οι γυναίκες λατρεύουν το shopping!

Το περιστασιακό σεξ δεν επηρεάζει αρνητικά τη συναισθηματική κατάσταση

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι το περιστασιακό σεξ είναι συναισθηματικά επιζήμιο για τους νέους. Μια νέα μελέτη όμως δείχνει ότι κάτι τέτοιο απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα σε 1.300 νεαρούς ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών διαπίστωσε ότι η συναισθηματική κατάσταση εκείνων που είχαν κάνει περιστασιακό σεξ πρόσφατα δε διέφερε από τη συναισθηματική κατάσταση όσων έκαναν σεξ με το σταθερό σύντροφό τους.

Παλιότερες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που έχουν περιστασιακούς συντρόφους έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης. Με τον ίδιο τρόπο οι έφηβοι που η πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν με περιστασιακό σύντροφο είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ψυχολογικά προβλήματα.

Ωστόσο από τη συγκεκριμένη μελέτη δεν προέκυψαν διαφορές στις πιθανότητες κατάθλιψης ή χαμηλής αυτοεκτίμησης ανάλογα με το είδος της σεξουαλικής επαφής.

Oι καβγάδες για τα χρήματα καμπανάκι κινδύνου για διαζύγιο

Έχετε δει αρκετούς γάμους φίλων ή γνωστών να καταρρέουν και έχετε καταλάβει ότι οι εντάσεις που σχετίζονται με τα οικονομικά αυξάνουν τον κίνδυνο του διαζυγίου.

Μια νέα μελέτη που διεξήγαγε ο Jeffrey Dew από το πανεπιστήμιο Utah, προσπάθησε να υπολογίσει τον κίνδυνο αυτό. Τι διαπίστωσε τελικά; Τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι διαφωνούν σχετικά με τα οικονομικά μία φορά την εβδομάδα είχαν πάνω από 30% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο από τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι διαφωνούν για το ίδιο θέμα μόνο μερικές φορές το μήνα.

Ο Jeffrey Dew εξέτασε περίπου 2.800 ζευγάρια το 1987, ζητώντας από τους δύο συζύγους να απαντήσουν χωριστά πόσο συχνά διαφωνούν με τον/την σύζυγό τους για μικροδουλειές, για τα πεθερικά, το χρόνο που περνούν μαζί, το σεξ και τα χρήματα. Ο καθηγητής επικοινώνησε και πάλι μαζί τους αρκετά χρόνια αργότερα -το 1992- και τους ρώτησε αν ήταν ακόμα παντρεμένοι.

Από όλα αυτά τα ζητήματα για τα οποία τα ζευγάρια μαλώνουν συνήθως το οικονομικό ήταν ο καλύτερος προάγγελος διαζυγίου. Για τις γυναίκες οι διαφωνίες για τα οικονομικά και το σεξ ήταν καλοί προάγγελοι διαζυγίου αλλά οι καβγάδες για τα χρήματα ήταν πολύ ισχυρότερος παράγοντας κινδύνου. Για τους άνδρες οι οικονομικές διαφωνίες ήταν η μοναδική περίπτωση που μπορούσαν να ‘’προβλέψουν’’ την πιθανότητα διαζυγίου.

Γιατί οι γυναίκες λατρεύουν το shopping

Η εικόνα είναι μάλλον συνηθισμένη: οι άνδρες στημένοι έξω από ένα κατάστημα με ρούχα ή παπούτσια να περιμένουν τη γυναίκα τους να βγει. Γιατί όμως οι γυναίκες «τη βρίσκουν» να δοκιμάζουν αμέτρητα ζευγάρια παπούτσια, πριν αποφασίσουν αν θα αγοράσουν τελικά οτιδήποτε τη στιγμή που οι άνδρες θέλουν να …εξαφανιστούν από το εμπορικό κέντρο μερικά δευτερόλεπτα αφότου μπουν μέσα;

Είναι θέμα γονιδίων, λέει ο Daniel Kruger, εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι είναι φυσικό για τις γυναίκες να λατρεύουν τα ψώνια και για τους άνδρες να τα μισούν λόγω του εξελικτικού τους παρελθόντος.

Οι άνδρες πρόγονοί μας ήταν οι κυνηγοί, έτσι ώστε όταν βρουν ένα ικανοποιητικό δείγμα, είτε πρόκειται για ένα ελάφι είτε για ένα ζευγάρι παπούτσια, θέλουν να το «χτυπήσουν» κατευθείαν προτού αυτό καταφέρει να ξεφύγει.

Οι γυναίκες, αντίθετα, ήταν τροφοσυλλέκτες, γι’ αυτό αισθάνονται την ανάγκη να ελέγχουν κάθε … θάμνο σπιθαμή προς σπιθαμή για να βεβαιωθούν ότι έχουν πετύχει την καλύτερη προσφορά.

Ένας στους δύο Βρετανούς τραυματίζεται ενώ κάνει σεξ

Σχεδόν ο μισός ενήλικος πληθυσμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποστεί κάποια ‘’πίεση’’ ή πόνο πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα έδειξε ότι περίπου 23 εκατομμύρια Βρετανοί είχαν μία επώδυνη εμπειρία στη διάρκεια του έτους.

Η ιστοσελίδα www.OnePoll.com, που πραγματοποίησε την έρευνα, διαπίστωσε ότι οι τραβηγμένοι μύες ήταν το πιο συχνό παράπονο και ακολουθούσαν οι τραυματισμοί στην πλάτη.

Περίπου το 40% ομολόγησε ότι αντιλήφθηκε ότι τραυματίστηκε το επόμενο πρωί μετά από μια βραδιά αχαλίνωτου σεξ. Ποσοστό 5% δήλωσε ότι χρειάστηκε να πάρει άδεια από τη δουλειά εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη μετά από το … ανεξέλεγκτο πάθος.

«Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι μέσα και γύρω από το σπίτι, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, όταν οι άνθρωποι δεν είναι προσεκτικοί», σημείωσε ένας εκπρόσωπος του www.OnePoll.com.

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ακόμη και η κρεβατοκάμαρα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Η συμβουλή μας θα ήταν να απομακρύνετε τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα πολύ πριν να αρχίσετε τα ερωτικά παιχνίδια.»

Πηγή: Men24.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games