Οικολογικό μονοθέσιο αεροσκάφος από τη NASA

Οικολογικό μονοθέσιο αεροσκάφος από τη NASA

Ονειρεύεστε να αποκτήσετε το δικό σας μονοθέσιο αεροσκάφος αλλά το θεωρείτε απίθανο; Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφού η NASA κάνει… θαύματα! Μετά από σκληρή δουλειά, ετοίμασε και παρουσίασε το οικολογικό μονοθέσιο αεροσκάφος δίνοντας του, το όνομα «Puffin» ή αλλιώς «θαλάσσιο παπαγάλο».

Ο Μαρκ Μουρ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας εξήγησε ότι το αεροσκάφος βαφτίστηκε με αυτό το όνομα διότι η εμφάνιση του παραπέμπει στο γνωστό πουλί, που δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά όταν πετάει είναι υπέροχο. Το νέο «διαμάντι» της NASA θα έχει την ικανότητα να αιωρείται πάνω από το έδαφος, να χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς κινητήρες ενώ θα έχει τη δυνατότητα να προσγειώνεται κάθετα.

Αν και ζυγίζει μόλις 45 κιλά, «βγάζει» 60 άλογα, είναι οικολογικό και τελείως αθόρυβο. Με μήκος 3,7 μέτρα, άνοιγμα πτερυγίων 4,1, βάρος 135 κιλά και ταχύτατα 480 χιλιόμετρα ανά ώρα έρχεται για να «τρελάνει» τους ουρανούς. Μέσα σε όλα τα άλλα το «Puffin» έχει τη δυνατότητα να αφήνει ελάχιστο θερμικό ίχνος ενώ δεν εντοπίζεται από ραντάρ.

Αυτό που δεν έγινε ακόμη γνωστό είναι το κόστος, αν και απ’ότι προβλέπεται η τιμή του θα είναι τσιμπημένη.

Πηγή: Star.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook