Παράξενες ειδήσεις του 2009

Παράξενες ειδήσεις του 2009

Εκτός από την παγκόσμια ύφεση, τις πρωτοβουλίες Ομπάμα και την κλιματική σύνοδο της Κοπεγχάγης, το 2009 μας προσέφερε και άφθονο γέλιο, με τις παράξενες ιστορίες που κατέγραψαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

– Αξιωματούχοι υπηρεσιών καταπολέμησης της διαφθοράς στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, βρήκαν τον καλύτερο τρόπο πρόληψης της αποδοχής δωροδοκιών από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου. Τους εφοδίασαν με πανταλόνια χωρίς τσέπες.

– Νορβηγός βρήκε τον μπελά του, όταν η αστυνομία τον συνέβαλε να κάνει έρωτα με τη φίλη του, ενώ το όχημά του κινείτο με ταχύτητα 130 χμ την ώρα σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Όσλο.

– Παλιά τεχνολογία τέθηκε στην υπηρεσία νέας φυλακής στη Βραζιλία, όπου οι φρουροί ανακάλυψαν ότι οι κρατούμενοι εξασφάλιζαν απαγορευμένα κινητά τηλέφωνα, που τους αποστέλλονταν δεμένα στη ράχη ταχυδρομικών περιστεριών.

– Αγοράκι 11 μηνών τηλεφώνησε κατά λάθος στην αστυνομία, ενώ έπαιζε στο σπίτι του στο δυτικό Καναδά. Αφού έφτασε η αστυνομία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα, που καλλιεργούσε ινδική κάνναβη στον κήπο του.

– Οι κτηνοτρόφοι, που δίνουν σημασία στις αγελάδες τους, δίνοντάς τους για παράδειγμα ονόματα, ανταμείβονται με μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Νιουκάστλ.

– Εχοντας βαρεθεί να βαφτίζει τα παιδιά της περιοχής με παράξενα ονόματα, ο καθολικός ιερέας κροατικού χωριού προσέφερε χρηματική αμοιβή 135 ευρώ σε κάθε μέλος του ποιμνίου του που επιλέγει απλά, παραδοσιακά κροατικά ονόματα, όπως Λάνα, Πέτρα, Λούκα ή Κάρλο.

– «Πιθανότατα δεν υπάρχει Θεός και γι αυτό χαλαρώστε και χαρείτε τη ζωή σας», ήταν το κεντρικό σύνθημα εκστρατείας «αθεϊστών» με στόχο τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου. Την οργή τους εξέφρασαν, όμως, θρησκευτικές οργανώσεις, αν και ο κρατικός οργανισμός διαφημιστικής δεοντολογίας έκρινε την εκστρατεία «επιτρεπτή».

– Ενα διαφημιστικό τέχνασμα μάγεψε τα αμερικανικά τηλεοπτικά ΜΜΕ, που έσπευσαν να μεταδώσουν εικόνες από την πτήση μετεωρολογικού μπαλονιού, όπου υποτίθεται ότι είχε κρυφτεί εξάχρονο αγόρι. Οι γονείς παραδέχθηκαν αργότερα ότι επρόκειτο για φάρσα, με στόχο την εξασφάλιση τηλεοπτικής εκπομπής ριάλιτι από τους ίδιους.

– Βρετανός πανεπιστημιακός που πέρασε 11 χρόνια συλλέγοντας περιττώματα σπάνιων σαυρών στις Φιλιππίνες ένιωσε απελπισία όταν η καθαρίστρια του διαμερίσματός του πέταξε τα «ευρήματά» του στα σκουπίδια. «Για κάποιους μπορεί να ήταν απλά περιττώματα, για μένα ήταν χρόνια κοπιαστικής εργασίας», είπε.

– Οπαδοί της ομάδας μπέιζμπολ της ιαπωνικής πόλης Οζάκα ερεύνησαν την κοίτη ποταμού, σε μία προσπάθεια να ανασύρουν από αυτή άγαλμα του συνταγματάρχη Σάντερς, συμβόλου αλυσίδας φαστ φουντ, το οποίο είχαν πετάξει στο ποτάμι πριν 25 χρόνια. Η ρίψη του αγάλματος είχε γίνει προς τιμήν παίκτη της ομάδας, που έμοιαζε με το διαφημιστικό συνταγματάρχη. Η κακή πορεία της ομάδας, όμως, έσπρωξε τους οπαδούς να ανακτήσουν το άγαλμα, που ευλογήθηκε κιόλας από ιερέα Σίντο.

– Η ιρλανδική αστυνομία δυσκολεύθηκε πολύ να καταλάβει πώς Πολωνός οδηγός, με όνομα Πράβο Ζάζντι, μπόρεσε να καταγράψει τόσες πολλές τροχαίες παραβάσεις στη χώρα, έως ότου διαπίστωσαν ότι «Πράβο Ζάζντι» σημαίνει «δίπλωμα οδήγησης» στα πολωνικά.

– Οικονομική συντάκτης εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ υπέκυψε στη συγκίνηση βλέποντας την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας HSBC κατά 24%, που ξέσπασε σε λυγμούς στον αέρα. Αργότερα, η ευσυγκίνητη δημοσιογράφος εξήγησε ότι στενοχωρήθηκε για τις επιπτώσεις που αυτό θα είχε στους μικρο-επενδυτές, ενώ ορκίσθηκε ότι δεν διαθέτει η ίδια μετοχές της τράπεζας.

– Δημοτικό συμβούλιο πολίχνης της ΝΑ Αγγλίας αποφάσισε να μην επισκευάσει τις πολυάριθμες λακκούβες στους δρόμους της περιοχής, θεωρώντας ότι αυτές συμβάλουν στην αργή οδήγηση και την πρόληψη ατυχημάτων. Την απόφαση των δημοτικών συμβούλων ακύρωσε, όμως, ο περιφερειάρχης.

– 34χρονος Βρετανός επικράτησε πάνω σε 30.000 ανταγωνιστές του για να εξασφαλίσει την «Καλύτερη Δουλειά του Κόσμου», έξι μήνες παραμονής ως φύλακας σε τροπικό νησί, ανοικτά του Μεγάλου Κοραλλιογενούς υφάλου της Αυστραλίας.

– Ενα από τα δεκάδες μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, που ενεπλάκη σε σκάνδαλο παράνομων τιμολογίων, τα οποία αποζημιώνονταν από τον κρατικό κορβανά, κατηγορήθηκε για την τοποθέτηση διακοσμητικού σπιτιού-ταΐστρας για τις πάπιες στο αγρόκτημά του. Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ο βουλευτής παραδέχθηκε ότι οι πάπιες ουδέποτε πλησίασαν το σπιτάκι.

– Αυστραλοί αξιωματούχοι, αρμόδιοι για τη χρηματοδότηση προβληματικών επιχειρήσεων, πίστωσαν κατά λάθος τους τραπεζικούς λογαριασμούς 16.000 πολιτών, που είχαν πεθάνει. Ο τοπικός Τύπος χαρακτήρισε τους αποθανόντες αποδέκτες «ευγνώμονες νεκρούς».

– Ρωμαιοκαθολικοί κάτοικοι δύο ελβετικών χωριών ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν να εγκαταλείψουν προσευχή με ηλικία πάνω από ένα αιώνα, που ζητά από το Θεό την υποχώρηση του τοπικού παγετώνα. Οι κάτοικοι είπαν ότι το φαινόμενο της υπερθέρμανσης βοήθησε -με το παραπάνω- στην εκπλήρωση της προσευχής τους.

– Λάτρεις του προσφάτως εκλιπόντος μουσικού Μάικλ Τζάκσον εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αιγυπτιακό έκθεμα 3.000 ετών στο μουσείο του Σικάγο. Η προτομή από ασβεστόλιθο άγνωστης γυναίκας μοιάζει εκπληκτικά με το μουσικό είδωλό τους.

– Ατρόμητος φύλακας μουσείου διέσωσε τους εθνικούς θησαυρούς, όταν τα νερά πλημμύρας απείλησαν το μουσείο της Μανίλα. Ο Φιλιππινέζος φρουρός κατάφερε να μετακινήσει σε ασφαλές σημείο και τα 200 ζευγάρια παπούτσια, που ανήκαν κάποτε στην πρώτη κυρία της χώρας, Ιμέλντα Μάρκος.

– Αλλο μουσείο, στο Οχάιο των ΗΠΑ αυτή τη φορά, αναστατώθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι τρίχες από τα μαλλιά της πρωτοπόρου της αεροπορίας Αιμίλια Ερχαρτ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά κλωστές. Το μουσείο είχε στείλει τις «τρίχες» για εξέταση DNA, ελπίζοντας να ανακαλύψει τους λόγους της εξαφάνισής της πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό το 1937.

– Εξάχρονο κορίτσι απέκτησε άμεση φήμη στην Κίνα, όταν σε ερώτηση τηλεοπτικού δημοσιογράφου σχετικά με το τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, απήντησε: «Διεφθαρμένος αξιωματούχος, γιατί οι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι έχουν πολλά πράγματα».

[via]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.