Ρομπότ παρκετέζα

Περί τα 200 ευρώ θα κοστίζει μία νέα οικιακή συσκευή – ρομπότ, η οποία ειδικεύεται στο σκούπισμα και το σφουγγάρισμα και θα μπορούσε να αποδειχθεί «ο από μηχανής Θεός» για εργένηδες και νοικοκυρές. Η συσκευή υπολογίζεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες.

Σε αντίθεση με άλλες ρομποτικές σκούπες (όπως η γνωστή Roomba της iRobot), το Mint Cleaner της Evolution Robotics δεν συλλέγει τη σκόνη στο εσωτερικό του, αλλά χρησιμοποιεί πανάκια ξεσκονίσματος, γυαλίσματος και σφουγγαρίσματος που διατίθενται στο εμπόριο.

«Χρησιμοποιούμε πολλή τεχνολογία για να καθαρίσουμε σχολαστικά ένα χώρο» δήλωσε η Τερέσα Μπρίντγουελ της Evolution Robotics, την ώρα που το ρομπότ έσπευδε να καθαρίσει ένα λεκέ στο περίπτερο της εταιρείας στη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας (CES).

Το τετράγωνο, πλακέ ρομπότ χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε οπτικούς αισθητήρες. Η κίνησή του «δεν είναι τυχαία. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν μετακινηθούν τα έπιπλα ή αν υπάρχουν στο χώρο παιδιά ή κατοικίδια» διαβεβαίωσε η Μπρίντγουελ.

Το Mint Cleaner μπορεί μεν να είναι σχολαστικό με την καθαριότητα, δεν είναι όμως και γρήγορο, αφού προλαβαίνει να σκουπίσει μόνο 93 τετραγωνικά μέτρα στις τρεις με τέσσερις ώρες λειτουργίας που προσφέρει κάθε φόρτιση.

Δεν μπορεί επίσης να καθαρίσει χαλιά ή μοκέτες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ online

Κοινοποιήστε στο Facebook