Ο γάμος ρίχνει την ερωτική διάθεση

Γάμος

H ευθεία σχέση τής κατεξοχήν ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης με την ερωτική επιθυμία αλλά και την επιθετικότητα είναι γνωστή και αφορά όλο το ζωικό βασίλειο. Παραμένει βεβαίως ερωτηματικό το αν είναι ο γάμος που κρατάει χαμηλά τα επίπεδα τεστοστερόνης ή οι άνδρες που ήδη διαθέτουν συγκριτικά χαμηλότερα ορμονικά επίπεδα έχουν περισσότερη διάθεση και επιτυχία στις μόνιμες σχέσεις.

Με το θέμα ασχολήθηκαν προσφάτως -ξεκινώντας από την αντίθετη θέση- ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Πιο συγκεκριμένα, επιχείρησαν να αποδείξουν ότι όταν ένας άνδρας φλερτάρει μια γυναίκα, η ποσότητα της τεστοστερόνης του αυξάνεται ιδιαιτέρως.

Από τα αποτελέσματα, μάλιστα, της εργασίας τους φαίνεται ότι τα κατάφεραν!

Το «σενάριο» ήταν απλό. Μία ομάδα εθελοντών ανδρών στάλθηκαν σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο για εξέταση αίματος. Εκεί τους υποδέχτηκε και τους εξυπηρέτησε μια όμορφη 20χρονη γυναίκα, υπάλληλος -υποτίθεται- του εργαστηρίου. Στην πραγματικότητα όμως με σκοπό να προκαλέσει το φλερτ των εξεταζομένων χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.

Ο προσδιορισμός των επιπέδων της τεστοστερόνης τους έδειξε μέχρι και 30% αύξηση εξαιτίας της θηλυκής παρουσίας, αλλά και αυξημένη διάθεση για ανδροπρεπέστερη συμπεριφορά, στο πλαίσιο ενός φλερτ.

Πρόκειται, λοιπόν, για περίτρανο γεγονός ότι όποιος άνδρας παντρεύεται ή έχει μία μόνιμη ερωτική σχέση βιώνει ουσιαστική μείωση των ορμονών εκείνων που τον προτρέπουν να συμπεριφέρεται σαν αρσενικό; Αν είναι έτσι, επιβεβαιώνεται δηλαδή για μία ακόμη φορά ότι ο άνδρας από τη φύση του είναι ον πολυγαμικό; Δεν περιμένετε βεβαίως να πάρουμε θέση ως στήλη, έτσι; Τα συμπεράσματά μας θα τα κρατήσουμε για εμάς και σας συμβουλεύουμε να κάνετε κι εσείς το ίδιο, για το καλό του γάμου σας (αν μετά από τα παραπάνω, ενδιαφέρεστε γι’ αυτό)!

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games