Ταξίδι βάθους 20.000 λεύγες στην άβυσσο

Ο εκκεντρικός Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον μας ταξιδεύει στην “άβυσσο”. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να παραθερίζουν στο ιδιόκτητο νησί του στην Καραϊβική θα μπορούν στο εξής να απολαμβάνουν ακόμα μια πολυτέλεια: υποβρύχιες βόλτες με ένα φουτουριστικό “βυθοπλάνο” που συμπεριφέρεται περισσότερο σαν αεριωθούμενο παρά σαν υποβρύχιο.

Το τελευταίο παιχνίδι του Βρετανού μεγιστάνα που ίδρυσε τον όμιλο Virgin έχει τρεις θέσεις, μια για τον πιλότο που κατευθύνει το σκάφος με τζόιστικ, και δύο για τους καλεσμένους.

Το “Necker Nymph” (νύμφη του Νέκερ), όπως ονομάστηκε το πρωτότυπο του σκάφους θα μεταφερθεί στο νησί Νέκερ της Καραίβικής, το οποίο ανήκει στη Virgin Limited Edition, την ταξιδιωτική εταιρεία του Μπράνσον που απευθύνεται σε πελατεία με μεγάλο πορτοφόλι.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι στη διάρκεια των τρίωρων εξορμήσεων στο βυθό οι καλεσμένοι “θα μπορούν να ανακαλύψουν αρχαία ναυάγια, να πετάξουν δίπλα-δίπλα με τα δελφίνια ή να διασκεδάσουν με τις φάλαινες”.

Το Necker Nymph, κόστους 475.000 ευρώ, αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hawkes Ocean Technology, η οποία είχε αναπτύξει για λογαριασμό του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον ένα βαθυσκάφος που μπορεί να προσεγγίσει το βαθύτερο σημείο του κόσμου στα 11,2 χλμ.

Η νέα δημιουργία της εταιρείας (underwater plane) “μπορεί να γέρνει και να πραγματοποιεί ελιγμούς 360 μοιρών σαν αληθινό αεροπλάνο”.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά υποβρύχια που χρησιμοποιούν έρμα για την κάθοδο, το Necker Nymph αξιοποεί την “αρνητική άνωση”, δηλαδή το αντίστροφο της δύναμης που κάνει τα αεροπλάνα να πετούν.

Λόγω της θετικής πλευστότητας δεν υπάρχει κίνδυνος να αγγίξει ευαίσθητους υφάλους και επιπλέον περιορίζει το θόρυβο και την ένταση των προβολέων του ώστε να μην επιβαρύνει το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Το “βυθοπλάνο” είναι διαθέσιμο για ενοικίαση στην τιμή των 20.400 ευρώ ανά εβδομάδα. Προσφέρεται όμως αποκλειστικά για τους παραθεριστές στο νησί Νέκερ, όπου οι τιμές για επτά διανυκτερεύσεις ξεκινούν στα 20.500, και για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Necker Belle, που πληρώνουν από 63.000 ευρώ την εβδομάδα.

Και για όσους βαριούνται τις βόλτες στο βυθό, η εταιρεία Virgin Galactic του Μπράνσον ετοιμάζεται να ξεκινήσει υποτροχιακές πτήσεις στο όριο του Διαστήματος με το ακόμα πιο φουτουριστικό σκάφος SpaceShipTwo.

Πηγή: NEWS 24/7

Κοινοποιήστε στο Facebook