Νο1 πηγή ενημέρωσης το Internet

Το Ίντερνετ αποτελεί την πρώτη πηγή πληροφόρησης των Αμερικανών σε σύγκριση με τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο, ενώ τα ¾ των ερωτηθέντων ενημερώνονται μέσω ειδήσεων που τους προωθούνται σε e-mail και sites κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση αμερικανικού ινστιτούτου, Pew Internet and American Life Project).

Κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter έχουν μετατρέψει την ενημέρωση σε μια περισσότερο συμμετοχική εμπειρία, καθώς οι άνθρωποι μοιράζονται, με φίλους, γνωστούς και αγνώστους, links σε ενδιαφέροντα άρθρα σε e-mail, στην προσωπική σελίδα τους στο Facebook και στο Twitter ή σχολιάζουν ειδήσεις σε διαδικτυακά forums.

Ως αποτέλεσμα, εξήντα ένα τοις εκατό πληροφορούνται για θέματα επικαιρότητας online, σε σύγκριση με 54% που χρησιμοποιούν για τον ίδιο σκοπό το ραδιόφωνο και 50% που αποτελούν το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων.

Από όσους ενημερώνονται κυρίως από το ίντερνετ το 21% επιλέγει μια μόνο ιστοσελίδα, ενώ το 57% επιλέγει δύο με πέντε ιστοσελίδες σε καθημερινή βάση.

“Οι Αμερικανοί γενικώς δεν προτιμούν μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ψάχνουν λίγο πολύ στην τύχη”, ανέφερε μια από τις ερευνήτριες.

Πάντως, στην πρώτη θέση της ενημέρωσης βρίσκονται τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα με 78% και στη δεύτερη θέση τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN, και CBS με ποσοστό 73%.

Ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε η έρευνα αποτελεί το γεγονός ότι το 92% των ερωτηθέντων ενημερώνεται από διαφορετικές ενημερωτικές πλατφόρμες, ιδιαίτερα μέσω ενός συνδυασμού τηλεόρασης, ίντερνετ και εφημερίδων.

Η σφυγμομέτρηση πραγματοποιήθηκε από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 19 Ιανουαρίου και το περιθώριο λάθους της κυμαίνεται στο συν-πλην 2,3%.

Πηγή: NEWS 24/7

Κοινοποιήστε στο Facebook