Παγκόσμιο ρεκόρ ουράς στην τουαλέτα

Ένα πρωτότυπο ρεκόρ θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν νέοι -και όχι μόνο- έξω από ένα … αποχωρητήριο. Η νεολαία της εκκλησίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι της Λευκωσίας αποφάσισε να σπάσει το ρεκόρ Guiness της μεγαλύτερης ουράς έξω από… μία τουαλέτα!

Οι νέοι της εκκλησιαστικής κοινότητας θέλουν με αυτόν τον τρόπο να συνδράμουν στην προσπάθεια διεθνών οργανισμών για τη διεκδίκηση σωστών συνθηκών υγιεινής και καθαρού νερού. Οι ίδιοι ελπίζουν ότι θα ξεπεράσουν σε μήκος τη μεγαλύτερη έως τώρα ουρά, που έχει καταγραφεί στις Βρυξέλλες και αποτελείτο από 756 άτομα!

Στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση αναμένεται μαζική συμμετοχή χιλιάδων ατόμων από περισσότερες από 55 χώρες, τα οποία θα καλέσουν τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για την παροχή βοήθειας εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε περιοχές με καθαρό νερό.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότερα από τα μισά κορίτσια στην Αφρική σταματούν το σχολείο εξαιτίας της απουσίας καθαρών και αφαλών τουαλετών, ενώ οι μισές κλίνες των νοσοκομείων σε αναπτυσσόμενες χώρες είναι κατειλημμένες από ασθενείς, οι οποίοι υποφέρουν από ασθένειες που έχουν να κάνουν με κατάποση μολυσμένου νερού.

Πηγή: Zougla.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook