Ποιά κρίση; Πρώτοι στις Porsche Cayenne οι Έλληνες

Το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό αυτοκινήτων Πόρσε Καγιέν σε όλη την Ευρώπη, έχει η χώρα μας, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Deuche Velle, ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής της Ευρωβουλής για την Χρηματοπιστωτική και Οικονομική κρίση, Βολφ Κλιντς.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής”, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, τα πολυτελή αυτοκίνητα εξακολουθούν να πωλούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, πωλήθηκαν 18 κανούργιες Καγιέν.

Πριν ξεσπάσει η κρίση πωλούνταν περισσότερες από διακόσιες το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι στους δρόμους της φτωχής Ελλάδας, κυκλοφορούν πάνω από 1000 τέτοια αυτοκίνητα.

Πέρα βέβαια από τις Καγιέν και πολλά άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού πωλήθηκαν τον Μάρτιο, ενώ συνολικά οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 54,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Πάντως μετά την επιβολή φόρου πολυτελείας και την αύξηση του ΦΠΑ, είναι βέβαιο ότι η τάση αυτή θα ανακοπεί και στα πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά κυρίως στα πιο φθηνά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συμβαίνει στους δρόμους της Αθήνας με τις Καγιέν, είναι μια απόδειξη για το ότι η οικονομική κρίση και τα έκτακτα μέτρα δεν αφορούν όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο.

Πηγή: NEWS 24/7

Κοινοποιήστε στο Facebook