Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα: Έρχεται στην Αττική στις 18 Ιουνίου

Digea

Στις 18 Ιουνίου η DIGEA ξεκινάει τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη εμπειρία της Κεντρικής Μακεδονίας και εφαρμόζοντας πάντα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση. Σημειώνεται ότι το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

Με την ευκαιρία της ψηφιακής μετάβασης στην Αττική, ο C.E.O. της DIGEA, κ. Γιώργος Μαθιός επεσήμανε: «Στη Θεσσαλονίκη η μετάβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και oι τηλεθεατές αγκάλιασαν άμεσα την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Στην Αθήνα το ψηφιακό σήμα του Υμηττού θα δώσει άψογη εικόνα και κρυστάλλινο ήχο στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε μια ευρύτατη περιοχή συμπεριλαμβανομένων των δυτικών παραλίων των Κυκλάδων και της ΝΔ Εύβοιας. Το ψηφιακό σήμα που θα αντικαταστήσει το αναλογικό σήμα της Αίγινας, θα δώσει μια για πάντα λύση σε όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα λήψης κυρίως στα Νότια Προάστια και ειδικότερα στην περιοχή από τη Γλυφάδα μέχρι το Σούνιο. »

Η DIGEA από την αρχή της μετάβασης και αντιμετωπίζοντάς την με αίσθημα ευθύνης, έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού. Εκτός από την ενημερωτική καμπάνια η οποία προβάλλεται από τα τέλη του 2009 και τις στοχευμένες ενέργειες, έχει θέσει σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.digea.gr η οποία ανανεώνεται διαρκώς και δίνει εξειδικευμένες πληροφορίες για τους τηλεθεατές αλλά και τους τεχνικούς, καθώς και τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό κλήσης 14510 όπου οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες. Παράλληλα, θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης των τοπικών αρχών των περιοχών που θα χρειαστούν άμεση προσαρμογή.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να έχουν τηλεοράσεις με ψηφιακό δέκτη ή αποκωδικοποιητές που να υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4 ώστε να είναι συμβατοί με τις προδιαγραφές εκπομπής της DIGEA.

Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.