Νέο χάπι “της επόμενης μέρας” για 5 μέρες

Μετά το χάπι της επόμενης μέρας, ένα εγκεκριμένο χάπι «εκτάκτου ανάγκης», ήρθε να δώσει λύση στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αφού μπορεί να αποτρέψει την κύηση ακόμα κι αν ληφθεί 5 μέρες μετά τη σύλληψη. Όπως ανέφεραν οι ερευνητές το νέο φάρμακο ανακλύφθηκε τον Ιανουάριο και δεν ήθελαν να κυκλοφορήσει μέχρι να πιστοποιηθεί η ασφάλεια του. Όμως το σκεύασμα διατίθεται ήδη από τα φαρμακεία με συνταγή ιατρού.

Σκοτσέζοι ερευνητές βρήκαν ότι η ουσία ulipristal acetate μπορούσε να αποτρέψει την κύηση, εφόσον μία γυναίκα τη λάμβανε εντός μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος από τη σεξουαλική πράξη, σε σύγκριση με το διάστημα 3 ημερών εντός του οποίου πρέπει να ληφθεί το πλέον διαδεδομένο σήμερα φάρμακο αντισύλληψης μετά τη σεξουαλική πράξη, η λεβονοργεστρέλη.

Η επείγουσα αντισύλληψη χρησιμοποιεί ορμόνες που είτε αποτρέπουν την έξοδο ωαρίου από την ωοθήκη τις επόμενες ώρες μετά τη σεξουαλική πράξη είτε σταματούν την εμφύτευσή του στη μήτρα.

«Η επείγουσα αντισύλληψη είναι κατάλληλη για όλες τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας αλλά δεν πρέπει να αντικαθιστά τις αντισυλληπτικές μεθόδους» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Τετάρτη (17/03), ο επ. καθηγητής Μαιευτικής και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού, Νικόλαος Σαλάκος.

Η κυκλοφορία του νέου σκευάσματος, πρέπει να σημειωθεί, είναι βαρύνουσας σημασίας για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, καθώς ο μέσος όρος έναρξης της σεξουαλικής ζωής των παιδιών στην Ελλάδα είναι τα 15 χρόνια..

Πηγή: Cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games