Παρουσίαση Nokia N8 (+Video)

Nokia N8

Η νέα συσκευή από τη Nokia έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση να κοντράρει το iPhone και τα Blackberry στην high end κατηγορία συσκευών. Διαθέτει 12Mpixel κάμερα για λήψη HD Video ενώ το λειτουργικό της θα είναι το νέο Symbian 3.

Από την εποχή του Ν95 έχουν περάσει αρκετά χρόνια δίχως η Nokia να ανακοινώνει κάτι πραγματικά φρέσκο, κάτι που θα την έφερνε και πάλι μεταξύ των πρωτοπόρων στις τεχνολογίες smartphones. Ο στόχος του N8, της νέας ναυαρχίδας της εταιρίας είναι αυτή η κατάσταση να αλλάξει.

Το Symbian 3, προσφέρει πολλαπλές home screens στις οποίες μπορούν να «καρφιτσωθούν» εφαρμογές και gadgets ενώ υποστηρίζει την παράλληλη εκτέλεση εφαρμογών χάρη στο εγγενές multitasking.

Εμφανισιακά το μοντέλο που θα πωλείται σε πέντε διαφορετικά χρώματα, δίνει την αίσθηση μιας στιβαρής συσκευής. To N8 ακολουθεί τις σύγχρονες σχεδιαστικές επιταγές και εγκαταλείπει το μηχανικό πληκτρολόγιο προσομοιώνοντας συσκευές Android και iPhone, με μια οθόνη αφής 3,5 ιντσών η οποία υποστηρίζει multitouch gestures.

Η κάμερα που διαθέτει ανεβάζει το N8 στο βάθρο των 12Mpixels με φακό Carl Zeiss και δυνατότητα λήψης HD Video ακόμα και σε σκοτεινό περιβάλλον χάρη στο φλας xenon που διαθέτει. Η έξοδος HDMI μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη για την προβολή των εικόνων και των video σε μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Η εσωτερική μνήμη αγγίζει τα 16GB ενώ μπορεί να επεκταθεί χάρη στην υποδοχή για κάρτας μνήμης microSD.

Πηγή: myplaisio.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook