Οι πιο πρόσφατες έρευνες για το σεξ #13

Έρωτας

Αυτή την εβδομάδα σας παρουσιάζουμε τις πιο πρόσφατες έρευνες για τη νέα εξίσωση του έρωτα, για τη ρομαντική πλευρά των ανδρών, για τους ‘’ρόλους’’ που παίζουν οι γυναίκες για να κερδίσουν χρήματα και δόξα, για τη νέα μόδα που θέλει να γιορτάζουμε το διαζύγιο αλλά και για τις θετικές επιδράσεις που έχει για τα ζευγάρια η συχνή χρήση του πρώτου πληθυντικού.

Επίσης ενημερωθείτε γιατί οι έξυπνοι άνδρες είναι πιο πιστοί, οι μορφωμένες γυναίκες πιο πιθανό να κρατήσουν ένα γάμο, οι γυναίκες με καλά γονίδια έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους, η τεχνολογία αλλάζει τις σχέσεις μας και το σεξ για τους άνδρες δεν έχει “ηλικία”.

Υπάρχει πράγματι φόρμουλα στην αγάπη;

Οι ρομαντικοί που ψάχνουν την αιώνια αγάπη θα λιποθυμήσουν με τη νέα εξίσωση αγάπης, που κυκλοφόρησε και μπορεί να υπολογίσει τη σωστή ηλικία για να ερωτευτεί κανείς.

Η εξίσωση με το ψευδώνυμο η ‘’φόρμουλα του αρραβώνα’’ δημιουργήθηκε από έναν Αυστραλό καθηγητή μαθηματικών και προκύπτει διαιρώντας την ηλικία κατά την οποία αρχίζετε να ψάχνετε για μακροχρόνια σχέση με την μεγαλύτερη δυνατή ηλικία που θα μπορούσατε να παντρευτείτε.

«Αν και πιθανότατα δεν είναι η πιο ρομαντική βάση για ένα γάμο, ο τύπος φαίνεται να ταιριάζει σε πολλά ζευγάρια – που παντρεύτηκαν είτε τυχαία είτε προγραμματισμένα», δήλωσε ο δημιουργός της εξίσωσης, ο καθηγητής Tony Dooley από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος, για τον οποίο η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά και να υπολογίσει την ιδανική στιγμή για ένα γάμο» , πρόσθεσε.

Η επιστήμη μίλησε: οι άνδρες είναι πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνδρες είναι πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες. Αλλά μάλλον αυτό είναι κάτι που γνωρίζατε ήδη. Σε κάθε σοβαρό δεσμό οι άνδρες ξοδεύουν χιλιάδες δολάρια για να προσθέσουν λίγο ρομαντισμό στη σχέση τους, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο και με τις γυναίκες. Οι άνδρες είναι υπέρ του ρομαντισμού επειδή ο ρομαντισμός τους εξασφαλίζει δύο σημαντικά πράγματα: το σεξ και … την ησυχία τους.

Και τα δύο αυτά πράγματα έχουν την ίδια αξία για τους άνδρες. Στην αρχή της σχέσης το σεξ είναι βασικό κίνητρο για αυτούς. Καθώς η σχέση ωριμάζει, το σεξ υποχωρεί ως προτεραιότητα για να πάρει τη θέση του η ηρεμία και η αποφυγή της γκρίνιας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γκρίνια σημαίνει συνήθως και όχι σεξ, οπότε κατά κάποιον τρόπο ο άνδρας τιμωρείται διπλά.

Η μελέτη δείχνει ότι οι άνδρες σήμερα είναι αυτοί που ανυπομονούν να ακούσουν ερωτικά λόγια και να πάρουν ρομαντικά δώρα. Μπορεί να ακούγεται χαζό και έχετε κάθε δικαίωμα να σκεφτείτε ‘’Τι στο διάολο;’’, αλλά αυτή η έρευνα φαίνεται να στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια.

Οι σέξι γυναίκες προσποιούνται τις ‘’διαβασμένες’’ για να κερδίσουν χρήματα και δόξα

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που προσποιούνται ότι είναι ‘’σπασίκλες’’ για να κερδίσουν χρήματα και προσοχή. Είναι τρομακτικό αλλά είναι αλήθεια.

Είναι πολύ πιθανό κάποιες διάσημες να βάζουν τις προσωπικές βοηθούς τους να κάνουν μια μικρή έρευνα και να βρίσκουν σπάνιες και κουλτουριάρικες λέξεις για να εντυπωσιάσουν σε μία συνέντευξη.

Και όσο πιο γρήγορα απομνημονεύουν το υλικό, τόσο πιο γρήγορα ‘’φεύγει’’ από τη μνήμη τους – όπως ακριβώς οι ατάκες από την τελευταία τους σκηνή στην ταινία που πρωταγωνιστούν.

Πάρτι μετά το διαζύγιο;

Ένας στους τρεις γάμους στην Αυστραλία καταλήγει σε διαζύγιο. Κάποιοι προνοητικοί επιχειρηματίες σκέφτηκαν λοιπόν να εκμεταλλευτούν το γεγονός. Αφού προσφέρουν πολυτελείς λιμουζίνες και πανάκριβα εστιατόρια για γαμήλιες τελετές, αναρωτήθηκαν, γιατί να μην προσφέρουν κάτι αντίστοιχο για να γιορτάσουν οι διαζευγμένοι την ελευθερία τους;

Πρόκειται για το “Νέο κεφάλαιο”, όπως βαπτίστηκε από τους ψυχολόγους. «Είναι φυσικό και ευεργετικό για την υγεία των ανθρώπων να απαθανατίζουν τη στιγμή που χωρίζουν από το σύντροφό τους. Να γιορτάζουν το γεγονός ότι αφήνουν πίσω τους την παλιά ζωή και κάνουν μια νέα αρχή», δηλώνει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος Σάλι-Αννι Μακόμαρκ.

Η ιδέα βρίσκει απολύτως σύμφωνη την 37χρονη τηλεπαρουσιάστρια Μπρόνουεν Φάλινς, η οποία μόλις χώρισε και γιόρτασε το γεγονός με άφθονη σαμπάνια.

«Σκέφτηκα ότι άξιζε να γιορτάσω κάτι που περίμενα αρκετό χρόνο να συμβεί. Ξεκινάει μια καινούρια φάση στη ζωή μου, πιθανόν να συμβούν ωραία πράγματα, οπότε γιατί να μην το γιορτάσω;»

Μάζεψε, λοιπόν, τις φίλες της και μέσα στα γέλια, τις σαμπάνιες, τα ανέκδοτα της προηγούμενης φάσης, έκαναν ένα γλέντι τρικούβερτο. «Το είχα ανάγκη αυτό το πάρτι για να μπορέσω να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή είναι μπροστά μου», εξηγεί η ίδια. «Δεν είναι μια εκδήλωση αρνητική προς τον πρώην μου και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Χωρίς αυτά που πέρασα μαζί του δεν θα ήμουν το άτομο που είμαι σήμερα. Και δεν θα άλλαζα τίποτε αν γυρνούσα το χρόνο πίσω».

Τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν πρώτο πληθυντικό ξεπερνάνε πιο εύκολα τους καβγάδες
Τα ζευγάρια που συνεχώς αναφέρονται στους εαυτούς τους ως “εμείς” μπορεί να είναι λίγο εκνευριστικά για τους ορκισμένους εργένηδες, αλλά φαίνεται ότι μπορούν να ξεπεράσουν πιο εύκολα τους καβγάδες μεταξύ τους σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η χρήση προσωπικών αντωνυμιών, όπως το “εμείς”, “μας” και “εμάς” συσχετίστηκε με πιο θετικές συμπεριφορές μεταξύ του ζεύγους, όπως η αγάπη, η λιγότερο αρνητική συμπεριφορά (π.χ. η οργή), και χαμηλότερα φυσιολογικά επίπεδα στρες κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας.

Από την άλλη πλευρά, η χρήση λέξεων που εκφράζουν “ιδιαιτερότητα” όπως “εγώ,” εσύ”,” και “εγώ,” κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης ή διαφωνίας μεταξύ του ζευγαριού συνδέεται με οικογενειακή δυσαρέσκεια και δυσφορία.

Oι έξυπνοι άνδρες είναι πιο πιστοί

Όσο υψηλότερο IQ έχει ένας άνδρας, τόσο πιο πιθανό είναι να παραμείνει πιστός και αφοσιωμένος σε μια γυναίκα, υποστηρίζει μια νέα βρετανική μελέτη.

Οι Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν τη συμπεριφορά ζευγαριών από την Αμερική για να διαπιστώσουν ότι το υψηλό IQ συνδέεται με τη μονογαμία.

Σύμφωνα με τον Satoshi Kanazawa, καθηγητή εξελικτικής ψυχολογίας στο London School of Economics, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, «η σεξουαλική αποκλειστικότητα αποτελεί ‘’εξελικτικό κατόρθωμα’’ για τους άνδρες». Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι ευκολότερο για τους ευφυείς άνδρες να ελέγξουν τις αρχέγονες ορμές τους και να ‘’τιμήσουν’’ το ταίρι τους παραμένοντας πιστοί στους όρκους αγάπης και αφοσίωσης που έχουν ανταλλάξει μαζί του.

Όσο για τους άνδρες που δεν μπορούν να μείνουν πιστοί και παρασύρονται από τα πάθη τους, υποστηρίζει ο Satoshi Kanazawa, τα πράγματα είναι απλά: δεν έχουν υψηλό IQ και δεν μπορούν να ακολουθήσουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους με το πέρασμα των αιώνων.

Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ισχύει το ίδιο και για το ‘’ασθενές’’ φύλο, ότι δηλαδή οι πιο έξυπνες γυναίκες είναι και πιο πιστές.

Οι μορφωμένες γυναίκες είναι πιο πιθανό να κρατήσουν ένα γάμο

Οι μορφωμένες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να διαλύσουν ένα γάμο σε σύγκριση με τις λιγότερο μορφωμένες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η μελέτη, που βασίζεται σε μια αναθεώρηση σειράς ερευνών που έγιναν από το 1950 έως το 2008, αποκαλύπτει επίσης τις αλλαγές που επέρχονται με την πάροδο του χρόνου στο ποιοι είναι αυτοί που παντρεύονται, ποιοι κάνουν παιδιά και γιατί. Ιστορικά, οι γυναίκες με την περισσότερη εκπαίδευση έχουν λιγότερες πιθανότητες να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, αλλά αυτό τείνει να αλλάξει, αφού τα ποσοστά των γυναικών με πτυχίο που παντρεύονται εμφανίζονται αυξημένα σε σχέση με τις γυναίκες με λιγότερη εκπαίδευση.

Στην πραγματικότητα οι μορφωμένες γυναίκες σήμερα παντρεύονται αργότερα, κάνουν λιγότερα παιδιά, είναι λιγότερο πιθανό να βλέπουν το γάμο ως «μέσο οικονομικής ασφάλειας», είναι πιο ευτυχισμένες στον γάμο τους και έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο.

Οι γυναίκες με καλά γονίδια έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους

Τα γονίδια που εμπλέκονται με το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να εξηγούν γιατί μερικές γυναίκες έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους από άλλες.

Το μεγαλύτερο συγκρότημα ιστοσυμβατότητας (MHC) είναι μια περιοχή του DNA ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσο πιο πολύμορφα είναι τα γονίδια του MHC, τόσο πιο αποτελεσματική αντίσταση στις ασθένειες προσφέρουν, ενώ σε πολλά ζώα τα άτομα με πολύμορφία στα MHCs είναι πιο πιθανό να επιλεγούν ως σεξουαλικοί σύντροφοι. Η αντίστοιχη επίδραση στον άνθρωπο, όμως, δεν είναι σαφής.

Η Hanne Lie από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας μέτρησε την ποικιλία των MHC σε 74 ετεροφυλόφιλες σπουδάστριες και τις ρώτησε για τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που είχαν. Αυτό που διαπίστωσε είναι ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η ποικιλομορφία στα γονίδια μιας γυναίκας, τόσο πιο πολλούς ερωτικούς συντρόφους είχε.

Μήπως η τεχνολογία ‘’αλλοιώνει’’ τις σχέσεις μας;

Έρευνα που έκανε ο Robin Dunbar, καθηγητής εξελικτικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έδειξε ότι σύμφωνα με τον “αριθμό Dunbar” το ανθρώπινο μυαλό μπορεί στην πραγματικότητα να χειριστεί μόνο 150 φιλίες.

Ο Dunbar αρχικά υποστήριξε αυτόν τον αριθμό στη δεκαετία του 1990, αλλά πρόσφατα επανέλαβε την έρευνα για να εξετάσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να έχει κανείς 1.000 ή περισσότερους φίλους αλλά σύμφωνα με την έρευνα, μπορεί να έχει ουσιαστική φιλία με μια πολύ μικρότερη ομάδα. (Παρεμπιπτόντως σύμφωνα με το Facebook ο μέσος χρήστης έχει 130 φίλους.)

Η Corinne Weisgerber, καθηγήτρια επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Εδουάρδου στο Austin, συμφώνησε ότι οι άνθρωποι στο θέμα της φιλίας έχουν ένα όριο.

Η μελέτη εξέτασε επίσης το πώς η τεχνολογία επηρεάζει το ρομαντισμό. Η Ashley Brown, διευθύντρια μάρκετινγκ, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η τεχνολογία “εξευτελίζει” το ρομαντισμό.

Όσο για την επιρροή που ασκεί η τεχνολογία στις επαγγελματικές σχέσεις, η έρευνα έδειξε ότι αν και οι άνθρωποι εργάζονται περισσότερες ώρες λόγω της τεχνολογίας, αντλούν μεγαλύτερη ικανοποίηση στο χώρο εργασίας και νιώθουν πραγματικά πιο ευτυχισμένοι γιατί έχουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Το σεξ για τους άνδρες δεν έχει “ηλικία”

Μπορεί οι άνδρες να ζουν λιγότερο από τις γυναίκες αλλά στην “ηλικία του σεξ” τις περνάνε. Οι άνδρες έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να είναι σεξουαλικά ενεργοί σε μεγάλη ηλικία.

Η καλή υγεία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα και για τα δύο φύλα στη μακρόχρονη σεξουαλική δραστηριότητα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Σικάγο, διαπίστωσε ότι με βάση έρευνες στον αμερικανικό πληθυσμό, οι άνδρες στην ηλικία των 55 ετών έχουν κατά μέσο όρο ακόμα γύρω στα 15 χρόνια ενεργού σεξουαλικής ζωής, ενώ οι γυναίκες 10,5 χρόνια.

Επιπλέον οι άνδρες σε μεγάλη ηλικία είναι πολύ πιο πιθανό σε σχέση με τις γυναίκες να αναφέρουν ότι έχουν ποιοτική σεξουαλική ζωή και επιθυμία για σεξ.

Η μεγαλύτερη απόκλιση μεταξύ των δύο φύλων παρατηρείται στην ηλικία των 75 – 85 ετών, στην οποία το 38,9% των ανδρών δηλώνουν σεξουαλικά ενεργοί έναντι του 16,8% των γυναικών, ενώ στην ίδια ηλικία το 41,2% των ανδρών αναφέρει ότι ενδιαφέρεται για το σεξ έναντι μόλις του 11,4% των γυναικών. Από το 38,9% των σεξουαλικά δραστήριων ανδρών, η πλειονότητα (70,8%) δηλώνει ότι έχει ποιοτική σεξουαλική ζωή, έναντι του 50,9% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών.

Σύμφωνα με την έρευνα ένα άτομο με καλή υγεία, ανεξαρτήτως φύλου, στα 55 του έχει σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να ενδιαφέρεται για το σεξ. Αν είναι άνδρας, τότε χάρη στην καλή υγεία του θα μπορεί να το απολαμβάνει το σεξ κατά μέσο όρο για 5-7 ακόμα χρόνια, σε σχέση με όσους δεν έχουν καλή υγεία, ενώ μια υγιής γυναίκα 55 ετών μπορεί να έχει 3-6 ακόμα χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας κατά μέσο όρο στη ζωή της.

Πηγή: Men24.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games