Ταλιατέλες με… “Φρεσκοτριμμένους μαύρους”

Pasta Bible

Μπορεί το βιβλίο μαγειρικής του γνωστού εκδοτικού οίκου Penguin να ονομάζεται “Η Βίβλος των Ζυμαρικών” αλλά λόγω ορθογραφικού λάθους, δεν ενδείκνυται να το ακολουθήσει κανείς κατά γράμμα…

Ο εκδοτικός οίκος αναγκάστηκε να πολτοποιήσει και να ξανατυπώσει τον οδηγό που εξέδωσε στην Αυστραλία, καθώς περιείχε ένα μάλλον τραγικό ορθογραφικό λάθος σε συνταγή για ταλιατέλες, με σαρδέλα και προσούτο.

Ενώ κανονικά θα έπρεπε να λέει “αλατίστε και αλέστε μαύρο πιπέρι” (salt and ground black pepper) έλεγε “αλατίστε και αλέστε μαύρους ανθρώπους” (salt and ground black people)…

Το λάθος κόστισε στον οίκο περίπου 20.000 δολάρια για τις ανατυπώσεις των 7.000 οδηγών, αλλά και σοβαρά προβλήματα για το προφίλ του.

“Είμαστε συντετριμμένοι που υπήρξε τέτοιο θέμα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάποιος θα μπορούσε να προσβληθεί” ανέφερε ο διευθυντής του παραρτήματος της Αυστραλίας Bob Sessions.

Ο οίκος -σύμφωνα με το ΒΒC – αναφέρει ότι το βιβλίο περιέχει 150 συνταγές και όλες έχουν την ίδια οδηγία, δηλαδή “αλατίστε τα ζυμαρικά και αλέστε από πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι” αλλά σε μία μόνο συνταγή υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο η Penguin στην Αυστραλία αποφάσισε, αν κάποιος ενοχληθεί από την αναφορά στο βιβλίο, να του δώσουν ένα καινούριο, σωστό βιβλίο για τα ζυμαρικά του.

Πηγή: Newsit.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook