Καπνιστής… 2 ετών

Ένα μωρό δύο ετών από την Ινδονησία είναι εθισμένο στη νικοτίνη....

Ένα μωρό δύο ετών από την Ινδονησία είναι εθισμένο στη νικοτίνη…. Ο μικρός Άρντι Ριζάλ ζει σε ένα μικρό χωριό της Ινδονησίας στη Νότια Σουμάτρα και ανακάλυψε το τσιγάρο “χάρη” στον πατέρα του που τον ανάγκασε να δοκιμάσει για πρώτη φορά όταν ήταν μόλις 18 μηνών!

Ο πατέρας του, Μοχάμεντ Ριζάλ δηλώνει (με περισσή άνεση): “Δεν ανησυχώ για την υγεία του. Εμένα μου φαίνεται πολύ υγιής. Μάλιστα, κλαίει και γκρινιάζει όταν δεν τον αφήνουμε να καπνίσει”.

Όμως ο δίχρονος Αρντι δεν αποτελεί εξαίρεση στην Ινδονησία αλλά μάλλον κανόνα. Δυστυχώς, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ινδονησίας το 25% των παιδιών από 3 ως 15 ετών έχουν δοκιμάσει το τσιγάρο και από αυτούς το 3,5% είναι καπνιστές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας των Παιδιών στην Ινδονησία, Σέτο Μουλιάντι, κατηγορεί της διαφημίσεις και τους γονείς που είναι καπνιστές.

“Πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστεί νόμος για να απαγορευτούν οι διαφημίσεις των τσιγάρων αλλά και να γίνει εκπαίδευση των γονέων πάνω στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος” συμπληρώνει ο Μουλιάντι.

Πηγή: Cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook