Παραλίες της Αττικής για μικρές αποδράσεις

Αστέρας Βουλιαγμένης

Στις πρώτες μέρες του καλοκαιριού και ενόσω το θερμόμετρο ξεπερνάει τους 32 βαθμούς Κελσίου περιπλανηθείτε στις παραλίες της Αττικής και απολαύστε τον ήλιο και τη θάλασσα μακριά από την πολυκοσμία και το θόρυβο…

Γνωρίστε τις περιοχές του νομού Αττικής που διαθέτουν ακτές ιδανικές για να περάσετε ευχάριστα τις απογευματινές σας ώρες και τα Σαββατοκύριακά σας.

Ωρωπός

Απέχει 55 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας. Ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή, διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ πολλοί Αθηναίοι διατηρούν εκεί τις εξοχικές τους εστίες. Η παραλία του «βλέπει» τον Ευβοϊκό Κόλπο. Έχει κρυστάλλινα νερά και βότσαλο. Κοντά στον Ωρωπό, βρίσκονται το Δήλεσι, το Μαρκόπουλο και το Χαλκούτσι, τα οποία επίσης ενδείκνυνται για καθημερινές καλοκαιρινές αποδράσεις…

Αρτέμιδα (Λούτσα)

Βρίσκεται στα Μεσόγεια Αττικής, 25 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Η περιοχή αναβαθμίζεται διαρκώς. Γίνονται σημαντικά έργα στις παραλίες και γενικότερα τις παράκτιες περιοχές του δήμου. Διαθέτει «ακμάζουσα» νυχτερινή ζωή ενώ συνορεύει με άλλες αξιόλογες παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Νέα Μάκρη, η Ραφήνα και η Βραυρώνα.

Μαραθώνας

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον ιστορικές περιοχές της Αττικής. Βρίσκεται περίπου 42 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Πέρα από την πολιτισμική και ιστορική σημασία του – οι ομώνυμοι λίμνη και τύμβος και ο αρχαιολογικός χώρος της Ραμνούντας είναι μερικές από τις “ατραξιόν” της περιοχής – ο Μαραθώνας διαθέτει παράλληλα και αξιοθαύμαστες παραλίες. Η κορυφαία εξ αυτών είναι του Σχοινιά. Εκεί, υπάρχουν αρκετά παραλιακά εστιατόρια καθώς και πολυχώροι όπου μπορούν οι επισκέπτες να παίξουν μπιτς – βόλεϊ και να απολαύσουν τον καφέ τους σε ξαπλώστρες δίπλα πάνω στην άμμο…

Κάλαμος

Περίπου 45 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται ο Κάλαμος. Γραφικό χωριό, συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Η δασική βλάστηση της περιοχής καταλήγει σε ακτές με άσπρο βότσαλο και καθαρά διαυγή νερά. Σημείο αναφοράς στον Κάλαμο είναι το παραθεριστικό κέντρο των Αγίων Αποστόλων.

Άλιμος

Στη δυτική πλευρά της παραλίας του, λειτουργεί η μεγαλύτερη μαρίνα της Ελλάδας. Αποτελεί ένα σύγχρονο προάστιο της πρωτεύουσας, στο οποίο όμως μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει ατελείωτες ώρες μπροστά από τις ακτές του. Απέχει μόνο 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Βούλα

Στην περιοχή, υπάρχουν δύο οργανωμένες πλαζ. Η πρώτη είναι μεγαλύτερη σε έκταση. Διαθέτει νεροτσουλήθρες, καντίνα και beach bar. Στη δεύτερη, οι λάτρεις των καλοκαιρινών σπορ είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσουν… δεόντως τα γήπεδα τένις και μίνι ποδοσφαίρου. Αμφότερες, διακρίνονται για τα καθαρά τους νερά και τον σχετικά νεανικό κόσμο που τις προτιμά…

Γλυφάδα

Από το 2001 και έκτοτε, οπότε και επαναλειτούργησε ως οργανωμένη πλαζ, η παραλία Αστέρια της Γλυφάδας – περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης – θεωρείται ίσως η πιο glamorous σε ολόκληρη την Αττική. Μια σημαντική της ιδιαιτερότητα είναι το θαλάσσιο πάρκο με τις φουσκωτές κατασκευές που την «κοσμεί». Επιπρόσθετα, διαθέτει κομψές ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ όσοι ασχολούνται με τα σπορ μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε βόλεϊ και μίνι ποδόσφαιρο.

Βουλιαγμένη

Σε απόσταση 24 χιλιομέτρων νοτίως της Αθήνας, βρίσκεται η Βουλιαγμένη. Στην περιοχή υπάρχουν δύο αξιόλογες παραλίες. Η πρώτη είναι η Αττική Ακτή και η δεύτερη η πλαζ του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Και στις δύο, η οργάνωση ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα των δύο ακτών είναι η τοποθεσία τους. Και τούτο διότι η μια συμπληρώνει την άλλη. Όταν φυσάει στην Αττική Ακτή έχει νηνεμία στον Αστέρα και τούμπαλιν. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αποφύγετε τον άνεμο όποια στιγμή κι αν επιλέξετε να επισκεφθείτε τη Βουλιαγμένη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.