ΗΠΑ: Μείωση θερμίδων στα τρόφιμα

Διατροφή

Εκστρατεία έχει ξεκινήσει η γυναίκα του Μπάρακ Ομπάμα, Μισέλ, με στόχο την μείωση της παχυσαρκίας στα παιδιά. Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας 16 επιχειρήσεις (το 25% του συνολικού εμπορίου τροφίμων στις ΗΠΑ) συμφώνησαν να μειώσουν τις θερμίδες στα προϊόντα τους κατά 1 τρις έως το 2012 και κατά 1,5 τρις έως το 2015.

Η Μισέλ Ομπάμα είπε πως “συμφώνησαν να κάνουν διάφορες αλλαγές στα προϊόντα τους περιορίζοντας τα λιπαρά και τη ζάχαρη και προωθώντας νέες κατηγορίες με λιγότερες θερμίδες” ενώ περιμένει και από άλλες βιομηχανίες τροφίμων να πράξουν το ίδιο. Οι εταιρίες έχουν ενταχθεί σε έναν συνασπισμό επιχειρήσεων και οργανισμών με την ονομασία “Healthy Weight Commitment Foundation” με στόχο την πάταξη της παιδικής παχυσαρκίας

Το ανεξάρτητο Ινστιτούτο Ιατρικής των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να ασκούνται περισσότερο, να τρώνε λιγότερες λιπαρές και σακχαρούχες τροφές και περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Επιπρόσθετα προτείνει την δημιουργία κατάλληλων περιοχών για άσκηση, πολιτικές που ενθαρρύνουν το άνοιγμα καταστημάτων υγιεινών τροφών και αλλαγές στα σχολικά γεύματα.

Κοινοποιήστε στο Facebook