Αυτό είναι το ταξί του μέλλοντος;

Όλο και περισσότερες πόλεις σε όλο τον πλανήτη υιοθετούν την “πράσινη ανάπτυξη”, θέτοντας σαν πρώτο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το ίδιο κάνει η Νέα Υόρκη, που προκύρηξε διαγωνισμό για την εύρεση “πράσινων” ταξί τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιά. Από τις μέχρι τώρα προτάσεις ξεχωρίζει ένα αυτοκίνητο ή μάλλον ένα.. διαστημόπλοιο, το UniCab!

Γιατί πραγματικά μοιάζει με διαστημόπλοιο αν το δει κανείς και σε σύγκριση με τα υπάρχοντα ταξί στη Νέα Υόρκη! Το νέο αυτό μοντέλο είναι γεμάτο έξυπνες ιδέες.

  • Απουσιάζει η εξάτμιση από το αμάξωμα. Το αυτοκίνητο λειτουργεί με μπαταρία και με ηλιακή ενέργεια καθώς έχει ειδικούς συλλέκτες στην οροφή.
  • Λόγω του σχεδίου του, που μοιάζει με κουτί, καταφέρνει και φιλοξενεί άνετα πέντε άτομα στην καμπίνα του.
  • Το γεγονός πως έχει παράθυρα μεγάλα, ακόμα και στην οροφή παρέχει στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν κάθε σημείο της πόλης – Ένας ειδικός μηχανισμός τους ξεναγεί παρουσιάζοντας τα αξιοθέατα, τα μουσεία και τα εστιατόρια κατά μήκος της διαδρομής.
  • Τέλος, με τη λειτουργία μιας μπάρας δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να εισέρχονται στο αμάξι με το αναπηρικό καροτσάκι και να μην χρειάζεται να κατεβαίνουν από αυτό.

Το σχέδιο μοιάζει να είναι στην τελική του μορφή και σύντομα θα ξέρουμε αν το UniCab θα είναι το ταξί τους μέλλοντος!