Το μεγαλύτερο σπίτι των ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο σπίτι των ΗΠΑ είναι το μέγαρο Biltmore, που βρίσκεται στο Άσβιλ, μία φτωχική πόλη του Νότου και είναι κτισμένο σε μια έκταση 48.000 στρεμμάτων. Εδώ και δεκαετίες είναι ανοιχτό για το κοινό και για να το δει κανείς ολόκληρο πρέπει να αφιερώσει τουλάχιστον μια μέρα. Όπως είναι λογικό, αποτελεί μία από τις πλέον προσοδοφόρες τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.

Βασισμένο στα πρότυπα του ανακτόρου των Βερσαλλιών, χτίστηκε το 1895 ως εξοχική κατοικία του George Vanderbilt, μέλους μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, η οποία μάλιστα κατασκεύασε και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αμερικής.

Στην τεράστια αυτή έκταση πέρα από το βασικό κτήριο μπορεί κανείς να δει εκπληκτικούς κήπους, αμπέλια, οινοποιεία, στάβλους και ξενώνες. Αξίζει να σημειωθεί πως το κύριο κτήσμα είναι 3οροφο, με 248 δωμάτια, 43 μπάνια και 65 τζάκια.

Όσον αφορά τώρα την διακόσμησή του είναι πλήρες από έπιπλα, έχοντας πάνω από 25.000 κομμάτια, χωρίς να συμπεριληφθούν τα έργα τέχνης και οι αντίκες, όπως το σκάκι του Ναπολέοντα.