Τελετή διαζυγίου: Η νέα μόδα

Οι “τελετές διαζυγίων”, είναι μία μόδα που γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Ιαπωνία τους τελευταίους μήνες! Με τα ποσοστά των διαλυμένων γάμων να αυξάνονται διαρκώς, όλο και περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να το… γιορτάσουν!

Η “τελετή” γίνεται με κάθε επισημότητα, παρουσία συγγενών και φίλων. Το ζευγάρι, ντυμένο με βραδυνά ρούχα και με το χαμόγελο στα χείλη, προσέρχεται στον ειδικά στολισμένο χώρο και ανακοινώνει την λήξη του γάμου του!

Η καταστροφή της βέρας με… σφυρί!

Η… ευφάνταστη ιδέα, ανοίκει στον Χιρόκι Τεράι, ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο, εγκαινίασε το πρώτο “μέγαρο διαζυγίου” στο Τόκιο. “Το πρώτο ζευγάρι ήταν δύο φίλοι μου! Ο σύζυγος ανέλαβε όλη την ευθύνη για την καταστροφή του γάμου και κάλεσε συγγενείς και φίλους για να τους το ανακοινώσει . Εκεί παρουσία της πρώην συντρόφου του, ανακοίνωσε το τέλος της κοινής τους ζωής, καταστρέφοντας συμβολικά τις βέρες τους, με ένα σφυρί! Και οι δύο ομολόγησαν ότι το θέαμα της κατεστραμένης βέρας, ήταν αναζωογονητικό!”, αποκαλύπτει ο επιχειρηματίας!

Από τη στιγμή εκείνη, όλο και περισσότερα ζευγάρια ακολουθούν το παράδειγμά του, οργανώνοντας τέτοιες τελετές.

Και στην Αυστραλία “Εταιρεία Διοργάνωσης Εκδηλώσεων Διαζυγίου”.

Ανάλογο εγχείρημα έγινε και στην Αυστραλία, όπου επίσης οι στατιστικές των διαζυγίων είναι απογοητευτικές, με ένας στους τρεις γάμους να καταλήγει σε διάλυση! Εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο… πολιτισμένα. Χωρίς… σφυριά, αλλά με υπηρεσίες όπως πολυτελείς λιμουζίνες, γκουρμέ εστιατόρια και άκρως πρωτότυπες ιδέες, οι χωρισμένοι μπορούν να γιορτάσουν την νεοαποκτηθείσα ελευθερία τους.

Η ψυχολόγος κ. Σάλι-Αννι Μάκομαρκ, που συνεργάζεται με την εταρεία, υποστηρίζει ότι : ” Σίγουρα, κάνει καλό στην ψυχική υγεία των διαζευγμένων να γιορτάζουν το γεγονός ότι αφήνουν πίσω τους την παλιά ζωή και ξεκινούν από την αρχή”!

Πηγή: Pyles.tv

Κοινοποιήστε στο Facebook
Otherside.gr Games Otherside.gr Games