Έγκυος σε δύο έμβρυα που δεν είναι δίδυμα

Angie Cromar

Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι μια στα 5.000.000. Κι όμως συνέβη. Η 34χρονη Angie Cromar που κατοικεί στη Γιούτα, είναι έγκυος με δύο μωρά που συνέλαβε σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές και φυσικά δεν είναι δίδυμα. Τόσο η 34χρονη όσο και ο γιατρός εξεπλάγησαν, όταν κατά τον πρώτο υπέρηχο διαπίστωσαν έχει συλλάβει δύο μωρά, τα οποία ήταν σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.

Κατά τον χρόνο των υπερήχων, το μεγαλύτερο μωρό ήταν έξι εβδομάδων, ενώ το μικρότερο ήταν πέντε εβδομάδων.

Η Cromar γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση γνωστή ως “didelphys” καθώς έχει δύο μήτρες. Πολλές γυναίκες με διπλή μήτρα έχουν φυσική σεξουαλική ζωή και κανονικές κυήσεις και τοκετούς.

Ήδη η Cromer έχει δύο υγιή παιδιά από προηγούμενες εγκυμοσύνες της. Σε αντίθεση με προηγούμενες εγκυμοσύνες της, αυτή τη φορά συνέλαβε και στις δύο μήτρες της.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία δεν είναι πάνω από 100 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο που κυοφόρησαν ταυτόχρονα δύο έμβρυα τα οποία συνέλαβαν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

“Έτσι, η ίδια είναι μέλος ενός μικρού, ελίτ κλαμπ”, είπε ο Δρ Steve Τέρι, γυναικολόγος της Cromar.

“Είμαι λίγο νευρική, μόνο και μόνο επειδή γνωρίζω τι μπορεί να συμβεί, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη”, είπε η εγκυμονούσα.

Επί του παρόντος Cromar είναι 20 εβδομάδων έγκυος και στην οικογένεια όλοι τρέχουν για να προετοιμαστούν να υποδεχτούν τα δύο νέα μέλη της οικογένειας.

Πηγή: Cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook