Η κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία

Η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας.

Όπως ανακοινώθηκε ξεκινά άμεσα η συστηματική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής στα 800 Δημοτικά με ενιαίο πρόγραμμα, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνεργασία του Υπουργείου ΥΜΔ με το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την πλήρη αξιοποίηση των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μικροί μαθητές να αποκτούν πέρα από τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μέσα από την εξάσκηση τους σε θέματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς με επισκέψεις στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Όπως δήλωσε ο κ. Ρέππας η “προσπάθειά μας αυτή αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα για να δώσουμε στην κοινωνία τους μαθητές με γνώσεις και εμπειρία στην ασφαλή κυκλοφορία”. Παράλληλα σε συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση, θα αξιοποιηθούν και θα λειτουργήσουν τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μαθητές των σχολείων ύστερα από επισκέψεις τους να αποκτήσουν και πρακτική εκπαίδευση στη ασφαλή κυκλοφορία.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και προανήγγειλε τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων και καθηγητών, το οποίο θα απευθύνεται σε περισσότερους από 100.000 εκπαιδευτικούς και θα ενταχτεί ως ανεξάρτητη δράση ένα πρόγραμμα για την οδική αγωγή.

Η ΕΕΟΑ συνήλθε υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και τη συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Συγκοινωνιολόγων, εκπροσώπων Ομοσπονδιών και άλλων φορέων.

Πηγή: Nooz.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook