Παπάς έπνιξε μώρο στην κολυμπήθρα (Video)

Ένας ιερέας στην Ανατολική Ευρώπη κατηγορείται ότι έπνιξε ένα βρέφος την ώρα που το βάπτιζε.

Η αστυνομία της Μολδαβίας ανέκρινε τον Πατέρα Βαλεντίν, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Οι παρευρισκόμενοι στο μυστήριο δήλωσαν στην αστυνομία πως ο ιερέας δεν κάλυψε το στόμα του βρέφους κατά τη διάρκεια του βαπτίσματος.

Ο ίδιος ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος.

Το έξι μηνών αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ η νεκροψία έδειξε πως πέθανε από πνιγμό.

Ο 36χρονος πατέρας δήλωσε πως το βρέφος έδειχνε να ταλαιπωρείται κατά τη διάρκεια της τελετής.

«Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, το πρόσωπό του μελάνιασε και έβγαζε αφρούς από το στόμα. Ο ιερέας είπε ότι δεν γίνεται να διακόψει το μυστήριο. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι έβαλε το χέρι του στην κοιλιά και το κεφάλι του μωρού και το βύθισε τρεις φορές στο νερό.»

Κατά τη διάρκεια της νεκροψίας, βρέθηκε νερό στους πνεύμονες του βρέφους. Η νονά του, δήλωσε πως το μωρό έκλαιγε συνέχεια όταν ο ιερέας το βύθισε στην κολυμπήθρα.

«Δεν το πιστεύαμε αλλά υποθέταμε πως ο ιερέας ήξερε τι έκανε. Προφανώς δεν είχε ιδέα. Όταν μας τον έδωσε αγκαλιά, ήταν ήδη αργά για να κάνουμε οτιδήποτε,» δήλωσε η ίδια.

Όταν οι οργισμένοι συγγενείς του βρέφους βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον ιερέα, ο τελευταίος δήλωσε πως ήξερε τι έκανε και πως ήταν έμπειρος στις βαπτήσεις.

Εάν κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ο πατέρας Βαλεντίν θα φυλακιστεί για τρία χρόνια.

Πηγή: Pathfinder.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook