Γέννησε ενώ ήταν σε κώμα

Μωρό

Στον κόσμο έφερε ένα κοριτσάκι μια Σομαλή η οποία βρίσκεται σε κώμα ύστερα από εγκυμοσύνη 28 εβδομάδων, στην Ιταλία.

Η 28χρονη γυναίκα πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, ιδιαίτερα επιθετικής μορφής, και οι επιστήμονες πήραν την απόφαση να της παράσχουν μηχανικής υποστήριξη για να καταφέρει να γεννήσει το μωρό που κυοφορούσε.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες επιδεινωνόταν η κατάστασή της με αποτέλεσμα οι γιατροί να προχωρήσουν σε καισαρική τομή. Τελικά, το νεογέννητο κοριτσάκι ζυγίζει 760 γραμμάρια και οι γιατροί πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει. Μάλιστα, την ονόμασαν Ιντίλ, από τη μητέρα της.

«Πρέπει να διαπιστώσουμε ποια είναι η κατάσταση των οργάνων του μωρού, διότι γεννήθηκε από μητέρα της οποίας οι ζωτικές λειτουργίες έχουν βλαφθεί ανεπανόρθωτα εδώ και μήνες. Είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους, που συνταντούμε, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο καθηγητής Ενρίκο Μπερτίνο.

Όσον αφορά την επέμβαση, η γυναίκα υποβλήθηκε σε ολική νάρκωση ώστε να μην πονέσει παραπάνω. Τις επόμενες μέρες θα εξεταστεί λεπτομερώς ώστε να διαπιστωθεί αν η εγκεφαλική λειτουργία της γυναίκας έχει πάψει εντελώς και αν θα της αφαιρεθούν, στη συνέχεια, τα μηχανήματα.

Πηγή: Cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook