Ρούχα που δημιουργούνται από σπρέι (Video)

Spray T-Shirt

Το πρώτο ένδυμα στον κόσμο που δημιουργείται με ψεκασμό από ειδικό σπρέι στο σώμα είναι πλέον γεγονός.

Δημιουργός του ένας Ισπανός σχεδιαστής ρούχων, ο Μανουέλ Τόρες, που συνεργάστηκε με τον χημικό μηχανικό Πολ Λάκαμ του Imperial College του Λονδίνου και δημιούργησαν από κοινού την εταιρία Fabrican Ltd.

Το ρούχο, που είναι μονοκόμματο (χωρίς ραφές), μπορεί, αφού φορεθεί, να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί. «Ήθελα πραγματικά να δημιουργήσω ένα φουτουριστικό, χωρίς ραφές, γρήγορο και άνετο υλικό», δήλωσε ο Τόρες, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει μια ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή κολεξιόν στο πλαίσιο της έκθεσης μόδας «Επιστήμη με Στιλ», που θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα.

Το σπρέι παράγει μικρές ίνες ανάμικτες με ένα διαλύτη, με αποτέλεσμα να μπορεί να ψεκαστεί πάνω σε ένα σώμα, δημιουργώντας ένα ύφασμα πάνω στο δέρμα. Οι ίνες είναι ανακατεμένες με πολυμερή που δημιουργούν δεσμούς μεταξύ τους, ώστε να σχηματίζεται το ύφασμα, η υφή του οποίου μπορεί να ποικίλει (μάλλινο, λινό, ακρυλικό), ανάλογα με τη χρήση διαφορετικών ινών στο σπρέι.

Το μόνο μειονέκτημα που επισημαίνεται, είναι ότι το ύφασμα, που στεγνώνει μόλις έρχεται σε επαφή με το δέρμα, είναι πολύ κρύο όταν ψεκάζεται και αυτό μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία εσωρούχων με ψεκασμό!

Η επιχείρηση θα αναζητήσει και άλλες εφαρμογές του νέου υλικού, για παράδειγμα στην ιατρική (δημιουργία επιδέσμων με ψεκασμό), στα αυτοκίνητα, τα έπιπλα, τη χημική βιομηχανία κ.ά.

Πηγή: Real.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook