Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό από τη Google!

Google Car

Αυτοκίνητα, που θα κινούνται τελείως μόνα τους, σχεδιάζει να δοκιμάσει η Google, ενώ τα ”αυτοκατευθυνόμενα” οχήματα, έχουν ήδη διασχίσει ολόκληρη την αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια.

”Τα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητά μας, που καθοδηγούνται από δημιουργημένα προγράμματα, έχουν μετακινηθεί από την έδρα μας στο Μάουντεν Βιου της Σάντα Μόνικα, έως το Χόλιγουντ Μπουλεβάρ στο Λος Άντζελες. Κατέβηκαν από την Λόμπαρντ Στριτ στο Σαν Φρανσίσκο, διέσχισαν τη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, διέσχισαν την παραλιακή οδό κατά μήκος του Ειρηνικού και έφθασαν έως τη Λίμνη Ταχόε.” όπως εξήγησε μηχανικός της Google, στο επίσημο blog της εταιρείας.

Ο Σεμπάστιαν Θρέν, ο οποίος παρουσιάστηκε στην Ευρώπη ως συνεφευρέτης του συστήματος φωτογραφικών χαρτών Street View, υπογράμμισε πως συνολικά τα αυτοκίνητα έχουν καλύψει πάνω από 224.000 χλμ.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία ”είναι σε εντελώς πειραματικό στάδιο”, η αμερικανική εταιρεία παροχής Ίντερνετ, Google, στοχεύει στο ”να βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά ατυχήματα, να εξοικονομήσει χρόνο και να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα, αλλάζοντας θεμελιακά τη χρήση του αυτοκινήτου.”

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται, είναι έξι Prius της Toyota και ένα Audi TT ενώ είναι εξοπλισμένα με βιντεοκάμερες και έναν λήπτη λέιζερ, που τους επιτρέπουν να αντιλαμβάνονται την κυκλοφορία γύρω τους, καθώς και με λεπτομερείς χάρτες προκειμένου να φθάνουν στον προορισμό τους.

Ο ιντερνετικός γίγαντας τονίζει πως για λόγους ασφαλείας πίσω από το τιμόνι βρίσκεται πάντοτε ένας οδηγός, ώστε όταν καθίσταται αναγκαίο να αναλαμβάνει την οδήγηση του οχήματος, ενώ επιβαίνει πάντοτε και ένας προγραμματιστής για να επιβεβαιώνει την ορθή λειτουργία του συστήματος, ενώ σε κάθε περίπτωση ενημερώνεται και η αστυνομία.

Πηγή: Cosmo.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook