Έσωσαν το χέρι μεταμοσχεύοντας το στο πόδι

Έσωσαν το χέρι μεταμοσχεύοντας το στο πόδι

Τον Ιούλιο, η 9χρονη Ming Li έχασε το χέρι της σε ένα τροχαίο. Το χέρι της ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση που οι γιατροί δεν μπορούσαν να το ξανακολλήσουν. Έτσι, αποφάσισαν να το μεταμοσχεύσουν στο πόδι της.

Τρεις μήνες αργότερα, το χέρι τοποθετήθηκε πίσω στο μπράτσο της και επανακτά σιγά-σιγά τη λειτουργία του.

Τον Ιούλιο, ένα φορτηγό πέρασε πάνω από την Ming Li. Όταν εκείνη έφτασε στο νοσοκομείο, το αριστερό της χέρι ήταν σε άθλια κατάσταση, ενώ η παλάμη της είχε αποκοπεί από το υπόλοιπο σώμα. Για να μπορέσουν οι γιατροί να κρατήσουν το χέρι της ζωντανό, χρειάστηκε να μεταμοσχεύσουν προσωρινά το μέλος στο δεξί της γαστροκνήμιο.

Μετά από 3 μήνες, το χέρι της Ming είχε αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό και έτσι οι γιατροί κατάφεραν να το προσαρτήσουν και πάλι στο μπράτσο της. Πλέον, η Ming μπορεί να κουνήσει τον καρπό της, ενώ φαίνεται πως το χέρι της έχει αποκτήσει και πάλι το ροδαλό του χρώμα, γεγονός που δείχνει ότι έχει αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η κυκλοφορία του αίματος.

Για το μέλλον έχουν προγραμματιστεί άλλες δυο επεμβάσεις, μία για την βελτίωση της λειτουργίας του χεριού και μία πλαστική επέμβαση για την αποκατάσταση των ουλών.

Πηγή: pathfinder.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook