Το ακριβότερο Χριστουγεννιάτικο δένδρο (Photos)

Ένα Χριστουγεννιάτικο δένδρο 8,3 εκατομμυρίων ευρώ μπορεί να φαίνεται υπερβολικό και απίστευτο, αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται στο lobby του ξενοδοχείου 7 αστέρων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το κάνει λιγότερο απίστευτο. Σύμφωνα με τον Hans Olbertz, γενικό μάνατζερ του Emirates Palace Hotel, πρόκειται για το ακριβότερο Χριστουγεννιάτικο δένδρο του κόσμου.

Τι είναι όμως αυτό που το κάνει να κοστίζει τόσο πολύ; Φαίνεται πως η διακόσμηση του δεν είναι η παραδοσιακή με απλά χριστουγεννιάτικα στολίδια, αλλά πανάκριβα κοσμήματα που κρέμονται από τα κλαδιά του, σε συνδυασμό με χρυσά και ασημένιά τόξα και αρκετά φωτάκια.

Πρόκειται για ένα ψεύτικο Χριστουγεννιάτικο δένδρο ύψους 4 μέτρων, η αξία του οποίου ήταν 10.000 δολάρια. Προσθέτοντας ωστόσο τα 181 πανάκριβα κοσμήματα – στολίδια από χρυσό, πέρλες, διαμάντια, ζαφείρια και άλλους πολύτιμους λίθους από την Style Gallery, έφτασε να είναι το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο δένδρο του κόσμου.

Βέβαια αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως το συγκεκριμένο δένδρο κοσμεί το Emirates Palace Hotel, και κατ’επέκταση τα όσα προσφέρει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ίσως να μην φαίνεται τόσο εξωπραγματική η αξία του. Αξίζει να σημειωθεί πως το ξενοδοχείο αυτό κοστίζει… μόλις 1 εκατομμύριο δολάρια για διαμονή μιας εβδομάδας, αφού το πακέτο περιλαμβάνει ένα πολυτελές αυτοκίνητο και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Τέλος, οι ιδιοκτήτες του υπερπολυτελούς αυτού ξενοδοχείου στο Abu Dhabi προγραμματίζουν να διεκδικήσουν μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness για αυτή την πανάκριβη διακόσμηση.

Κοινοποιήστε στο Facebook