16χρονος από το Λιτόχωρο Πιερίας στο ΜΙΤ

Από το Λιτόχωρο Πιερίας βάζει πλώρη για το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης! Μόλις στα 16 του χρόνια, ο Χάρης Τσαμπασίδης έχει καταφέρει να κερδίσει οκτώ μετάλλια και μία εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα, ενώ έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα για το ΜΙΤ, όπου θα μείνει ενάμιση μήνα!

Οι απίστευτες επιδόσεις του σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), σε διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας, τράβηξαν την προσοχή των αρμοδίων του αμερικανικού πανεπιστημίου, οι οποίοι τον δέχτηκαν αμέσως όταν τον πρότεινε η ΕΜΕ.

«Η Μαθηματική Εταιρεία κάθε χρόνο προτείνει για το ΜΙΤ ένα παιδί από τη Β’ λυκείου, το οποίο έχει ξεχωρίσει για τις γνώσεις του στα Μαθηματικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επιλέχτηκα εγώ για φέτος. Νομίζω ότι είναι μία επιβράβευση στη μεγάλη προσπάθεια που έκανα όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε μιλώντας στην «Espresso» ο 16χρονος μαθητής και πρόσθεσε:

«Τον περίπου ενάμιση μήνα που θα μείνω εκεί, δηλαδή από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο, θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω καλή εντύπωση. Θα παρακολουθήσω μαθήματα στον τομέα των Μαθηματικών, θα με δουν και θα με ακούσουν οι καθηγητές, θα κουβεντιάσουν μαζί μου πάνω στα Μαθηματικά και γενικά θα παρακολουθήσουν την πορεία μου. Θέλω όσο τίποτε άλλο να τα πάω καλά και να τους αφήσω ικανοποιημένους, γιατί όνειρό μου είναι να σπουδάσω, αμέσως μετά την αποφοίτησή μου από το λύκειο, σε αυτό το πανεπιστήμιο. Μάλιστα, στόχος μου είναι, όταν στο τέλος του καλοκαιριού θα γυρίσω στην πατρίδα από τη Μασαχουσέτη, να προσπαθήσω να πετύχω και άλλες διακρίσεις και μετά θα κάνω αίτηση για να φοιτήσω στο ΜΙΤ».

Ο Χάρης Τσαμπασίδης σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχει λάβει μέρος σε όλους τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής συνολικά 8 μετάλλια και συγκεκριμένα 2 χρυσά, 4 αργυρά και 2 χάλκινα, καθώς και μία εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα. Οι γονείς του, όπως τόνισε, αισθάνονται πολύ ευτυχισμένοι και είναι πολύ περήφανοι για τον γιο τους, για τον οποίο εύχονται ό,τι καλύτερο. Απευθυνόμενους στους νεότερους μαθητές, ο Χάρης τους προέτρεψε να βάλουν στόχους στη ζωή τους: «Βάλτε στόχους και οράματα και με επιμονή και υπομονή θα πραγματοποιηθούν, φτάνει να το πιστέψετε».

Πηγή: Espressonews.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook