Εκπληκτικές φωτογραφίες από άγνωστη φυλή του Αμαζονίου

Μια φυλή σε άγρια κατάσταση αποκάλυψαν αεροφωτογραφίες στο Περού. Η γνησιότητά των εικόνων έχει επιβεβαιωθεί. Η απειλή της παράνομης υλοτομίας και το βίαιο παρελθόν που τους καταδιώκει!

Σειρά αεροφωτογραφιών μίας φυλής με ελάχιστες έως καθόλου επαφές με τον έξω κόσμο δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου οι απομονωμένοι πολιτισμοί του Αμαζονίου να προστατευθούν από τους παράνομους υλοτόμους που περνούν τα σύνορα από το Περού.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται ενήλικες και παιδιά με τα πρόσωπα βαμμένα κόκκινα να δείχνουν και να κοιτούν έκπληκτοι το ελικόπτερο από τα οποίο λαμβάνονται οι φωτογραφίες.

Εκτιμάται πως οι άνθρωποι που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι απόγονοι μίας εκ των φυλών που υπέστησαν απίστευτες ωμότητες στα τέλη του 19ου αιώνα, με πολλούς να καταφεύγουν στις βαθύτερες κοιλότητες του δάσους για να προστατευτούν.

Οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν από το Εθνικό Ίδρυμα Ινδιάνων (Funai) της Βραζιλίας, έναν κυβερνητικό οργανισμό για την προστασία των αυτοχθόνων, με την ελπίδα να προστατευτούν τα εδάφη τους και να διατηρήσουν την απομονωμένη ύπαρξή τους.

Η γνησιότητα των φωτογραφιών επιβεβαιώνεται και από την Coiab, μια οργάνωση των Ινδιάνων του Αμαζονίου. “Είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη αυτών των λαών, για αυτό και υποστηρίζουμε τη χρήση αυτών των εικόνων που το αποδεικνύουν” δήλωσε ο συντονιστής της οργάνωσης Marcos Apurina.

“Τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα και ειδικότερα το δικαίωμά τους στη ζωή αγνοήθηκαν, συνεπώς είναι σημαντικό να τους προστατεύσουμε”, συμπλήρωσε.

Πηγή: News247.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook