Ορειβάτης έπεσε από 300 μέτρα και περίμενε την διάσωση… όρθιος!

Έπεσε από ύψος 300 μέτρων στα Χάιλαντς της Σκοτίας και ζει για να διηγηθεί την περιπέτειά του. Πρόκειται για τον 35χρονο ορειβάτη Άνταμ Πότερ, ο οποίος βρέθηκε από τους διασώστες στη βάση του βουνού Μπεν Νεβίς να στέκεται όρθιος διαβάζοντας τον χάρτη…

Ο Πότερ μαζί με άλλους 24 ορειβάτες πραγματοποιούσε αναρρίχηση στα Χάιλαντς, όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε από τα 300 μέτρα.

Οι σύντροφοί του ειδοποίησαν διασώστες. Το ελικόπτερο εντόπισε έναν άνδρα στο σημείο όπου έγινε η πτώση ωστόσο δεν πίστεψαν ότι μπορούσε να είναι αυτός γιατί ο άνδρας που είδαν στη βάση του βουνού στεκόταν όρθιος και διάβαζε έναν χάρτη.

Ο 35χρονος τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, φέροντας κάποιες αμυχές αλλά κατά τα άλλα σώος και αβλαβής. “Έχασα το σκούφο, τα γάντια μου και τις μπότες μου ενώ έπεφτα” λέει ο Πότερ και προσθέτει ότι ήταν έτοιμος να βάλει το δεύτερο ζευγάρι μπότες που είχε μαζί του και άνοιξε το χάρτη για να δει πως θα ξανάβρισκε τους συντρόφους του.

Στο σημείο εκείνο τον βρήκαν τα έκπληκτα μέλη του σωστικού συνεργείου.

“Το ελικόπτερο πέταξε από πάνω μου και οι διασώστες είδαν ότι είμαι καλά γιατί περπατούσα.Έτσι ξαναπέταξε στην κορυφή του βουνού για να μάθουν περισσότερα για το θύμα της πτώσης. Όταν έφτασε σε αυτούς, οι φίλοι μου τους έκαναν σήμα ότι εγώ ήμουν το “θύμα” και ξαναήρθαν να με πάρουν” λέει ο σκοτσέζος ορειβάτης.

Nooz.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook