Το αγγλικό τέρας του Loch Ness

Στην Αγγλία φαίνεται ότι έχουν βρει το δικό τους τέρας που θυμίζει εκείνο της Σκωτίας…

Στη λίμνη Windermere της Αγγλίας ένας άνθρωπος που έκανε Κανόε – Καγιάκ με την ομάδα του παρατήρησε για όγδοη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια αυτό το τέρας.

Όμως, αυτή τη φορά υπάρχει και μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από κινητό (γι’ αυτό είναι τέτοια και η ποιότητα της εικόνας) που θεωρείται ως η καλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη αυτού του τέρατος!

Το τέρας έχει τρεις καμπούρες και έχει και το δικό του όνομα που του έχουν δώσει οι ντόπιοι. Το όνομα του; “Bownessie”. Η περιγραφή του Tom Pickles που το είδε από κοντά, συγκλονιστική:

“Είδα ένα ζώο, στο μέγεθος 3 αγωνιστικών αυτοκινήτων μαζί, να διασχίζει τη λίμνη για είκοσι δευτερόλεπτα. Ήταν τρομακτικό, τραβηχτήκαμε πίσω στην ακτή αμέσως. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν ένας σκύλος αλλά μετά είδα ότι ήταν πολύ μεγαλύτερο, μάλιστα κολυμπούσε και με μεγάλη ταχύτητα.”

“Το σχήμα του ήταν εντελώς ανώμαλο, καμία σχέση με τα άλλα ζώα που γνωρίζουμε” Η Sarah Harrington συμπληρώνει τον Tom Pickles “Ήταν σαν ένα τεράστιο φίδι. Το είδα για λίγα δευτερόλεπτα αλλά το μόνο που σκέφτηκα ήταν ότι έπρεπε να βγω γρήγορα από τη λίμνη”.

Ισχυρίζονται ότι είχαν προχωρήσει 300 μέτρα μέσα στη λίμνη όταν στα νότια είδαν το τέρας.

Ο David Farnell, ένας ειδικός αναλυτής φωτογραφιών, λέει: “Μοιάζει με αληθινή φωτογραφία αλλά επειδή έχει τραβηχτεί από κινητό και το μέγεθος είναι μικρό δε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν είναι σίγουρα αποτέλεσμα Photoshop”, ενώ ένας οικολόγος από το πανεπιστήμιο του Lancaster συμπληρώνει: “Είναι πιθανό να πρόκειται για γατόψαρο από την Ανατολική Ευρώπη και ο κόσμος να μη ξέρει το μέγεθός του, αλλά δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ψάρι στην περιοχή που να ταιριάζει με τις περιγραφές αυτές.”