10 αποκρουστικές ασθένειες (Photos)

Δυστυχώς, υπάρχουν αμέτρητες ασθένειες που μπορεί να τύχουν σ’έναν άνθρωπο, μερικές από αυτές όμως έχουν και πολύ δυσάρεστες συνέπειες στην εξωτερική μας εμφάνιση…

Προσοχή: Περιέχει σκληρές εικόνες

1. Διαταραχή του μπλε δέρματος

Μια μεγάλη οικογένεια γνωστή ως οι “μπλε άνθρωποι” έμεναν στους λόφους του Troublesome Creek στο Kentucky μέχρι τα 1960. Οι περισσότεροι από αυτούς έζησαν πάνω από 80 χρόνια χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά όλοι τους είχαν μπλε δέρμα. Το φαινόμενο αυτό μάλιστα πέρασε από γενιά σε γενιά. Το χρώμα τους, αν και ονομάστηκε “η διαταραχή του μπλε δέρματος” το φαινόμενο, δεν ήταν ακριβώς μπλε αλλά πλησίαζε προς το σκούρο μπλε προς μωβ.

2. Σύνδρομο του Λυκανθρώπου

Το σύνδρομο του Λυκανθρώπου. Όταν ο δύο χρονών Abys DeJesus άρχισε να βγάζει σκούρες τρίχες στο πρόσωπό του οι γιατροί διέγνωσαν αμέσως το σύνδρομο του Λυκανθρώπου. Η συγκεκριμένη ασθένεια ονομάζεται έτσι γιατί όσοι νοσήσουν από αυτήν μοιάζουν εμφανισιακά με τον μύθο του Λυκανθρώπου, εκτός βέβαια από τα δόντια και τα νύχια. Στο Μεξικό μάλιστα μια ολόκληρη οικογένεια ανδρών είχαν αυτήν την πάθηση σε ολόκληρο το πρόσωπο και το πάνω μέρος του σώματος, τόσο έντονη που προτάθηκε σε 2 από τα μέλη της οικογένειας να πάρουν μέρος ως guest star στη γνωστή σειρά X-Files, την οποία προσφορά όμως αρνήθηκαν.

3. Ελεφαντίαση 

Lymphatic filariasis, επίσης γνωστή και ως elephantiasis (στα ελληνικά Ελεφαντίαση), είναι η γνωστή αλλά συνάμα πολύ περίεργη ασθένεια όπου μέλη του ανθρώπινου σώματος διογκώνονται περίεργα, πρήζονται δημιουργώντας απόκοσμες μορφές στα χέρια και στα πόδια του ανθρώπου που υποφέρει από την πάθηση. Η ασθένεια προκαλείται από παρασιτικές μορφές ζωής που μεταδίδονται στον άνθρωπο από τα κουνούπια. Η ελεφαντίαση αυτή τη στιγμή έχει χτυπήσει πάνω από 120 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και 40 από αυτά τα εκατομμύρια είναι σε προχωρημένο στάδιο. Όταν ένα θηλυκό κουνούπι τσιμπήσει τον άνθρωπο και του μεταδώσει αυτούς τους μικροοργανισμούς μέσα στο αίμα, αυτά με τη σειρά τους προκαλούν το αίμα να κυκλοφορήσει και στους παρακείμενους ιστούς με αποτέλεσμα την σταδιακή διόγκωση χεριών, ποδιών, γεννητικών οργάνων και στήθους.

4. Pica

Η ασθένεια Pica είναι ένα περίεργο φαινόμενο που προκαλεί στον ασθενή την ανάγκη να καταναλώσει μη φαγώσιμα υλικά αντί φαγητού! Χώμα, χαρτί, κόλλα και πηλός είναι κάποια από αυτά τα υλικά. Λέγεται ότι προκαλείται από έλλειψη μεταλλικών στοιχείων στο ανθρώπινο σώμα. Οι ειδικοί δεν βρήκαν πραγματική αιτία πάντως, ούτε θεραπεία.

5. Γραμμές του Blaschko

Οι Γραμμές του Μπλάσκο είναι μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια και πρωτοεμφανίστηκε το 1901, ανακάλυψη του Γερμανού δερματολόγου Alfred Blaschko. Περίεργες γραμμές εμφανίζονται σε ολόκληρο το σώμα. Ούτε μια συγκεκριμένη ασθένεια αλλά ούτε ένα προβλέψιμο σύμπτωμα η ασθένεια αυτή είναι μια αόρατη φόρμα βασισμένη στο ανθρώπινο DNA. Κάποιοι την κληρονομούν και εμφανίζουν γραμμές κάτω από το δέρμα τους σε ολόκληρο το σώμα τους. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό στους εξακριβωμένους ασθενείς εμφανίζεται το σχήμα V στο σημείο της σπονδυλικής στήλης και το S μπροστά στο στήθος.

6. Δερματικά κέρατα

Τα δερματικά κέρατα αποτελούνται από συμπαγή κερατίνη, η οποία είναι η ίδια πρωτεΐνη που έχουμε στα μαλλιά και τα νύχια μας, και φτιάχνει κέρατα, μαλλί και φτερά στα ζώα. Αίτια των δερματικών κέρατων μπορεί να είναι κοινά κονδυλώματα, ο καρκίνος του δέρματος και ακτινικών κερατώσεων, τα μπαλώματα του φολιδωτού δέρματος που αναπτύσσονται στο δέρμα που έχει εκτεθεί στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, το κεφάλι ή οι βραχίονες.

7. Nεκρωτική φαγιίτιδα (Σαρκοβόρα βακτήρια)

Πρόκειται για μια σχετικά σπάνια λοίμωξη η οποία καταστρέφει το δέρμα, το λίπος και τους ιστούς της περιοχής την οποία προσβάλλει, οδηγώντας μέχρι και στον θάνατο.

8. Επασβέστωση

Επασβέστωση είναι η συσσώρευση ασβεστίου κάτω από το δέρμα ή σε άλλα σημεία του σώματος, η οποία σε μερικές μορφές μπορεί να προκαλέσει ανοιχτές πληγές.

9. Σύνδρομο Ehlers-Danlos

Το σύνδρομο Ehlers-Danlos είναι μία ομάδα γενικευμένων ανωμαλιών του συνδετικού ιστού, στην οποία η υπερελαστικότητα και η λεπτότητα του δέρματος αποτελεί το κοινό χαρακτηριστικό.

10. Μυρμηκιοειδής επιδερμοδυσπλασία (Δυσπλασία Lewandowsky-Lutz)

Πρόκειται κλινικά για μια γενικευμένη μορφή ομαλών ή κοινών μυρμηκιών και οφείλεται στον ίδιο διηθητό ιό που προκαλεί αυτές τις μυρμηκιές, ο οποίος όμως αναπτύσσεται και μπορεί να γενικευτεί μέσω της αιμοφόρου οδού σε ειδικά προδιατεθειμένα άτομα. Υπάρχουν περιπτώσεις εξέλιξης σε καρκίνο. Η νόσος χαρακτηρίζεται από γενικευμένο ή εντοπισμένο (κυρίως στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος) εξάνθημα. Το εξάνθημα αποτελείται από μικρά επάρματα ομαλά, στρογγυλά ή πολυγωνικά, ερυθράς ή ιώδους χροιάς. Συχνά καλύπτονται από κεράτινα λέπια. Το εξάνθημα μοιάζει πολύ με ομαλές μυρμηκιές. Η δερματοπάθεια αυτή ξεκινάει από την παιδική ηλικία και εξελίσσεται πολύ αργά. Δεν υπάρχει ειδική θεραπέια, οι μυρμηκιώδεις βλάβες όμως μπορούν να καταστραφούν με διαρθεμοπηξία.

Otherside.gr Games

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.