10 πράγματα κόβουν χρόνια από την ζωή σας (Photos)

Το Otherside.gr παρουσιάζει μια λίστα 10 πραγμάτων που έχει αποδειχθεί πως κόβουν χρόνια από την ζωή μας. Δείτε τι μπορεί να σας «σκοτώνει» σιγά σιγά και ενδεχομένως δεν το γνωρίζατε.

1. Κάπνισμα & Αλκοόλ

Ας ξεκινήσουμε με τα κλασσικά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι άνδρες που πίνουν και καπνίζουν συστηματικά ζουν, κατά μέσο όρο, 10-15 χρόνια λιγότερο από εκείνους που δεν κάνουν τίποτα από τα δύο.

2. Τραυματική παιδική ηλικία

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, οι άνθρωποι που είχαν άσχημες εμπειρίες στην παιδική τους ηλικία, ζουν κατά μέσο όρο 20 χρόνια λιγότερο από εκείνους που είχαν μια πιο εύκολη παιδική ηλικία.

3. Καθιστική ζωή

Μια έρευνα που διήρκεσε 14 χρόνια, έδειξε πως το να καθόμαστε πολύ (ακόμα και μετά από γυμναστική) αυξάνει το ποσοστό θανάτου ανδρών και γυναικών κατά 30%. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι όταν καθόμαστε είμαστε λιγότερο ενεργοί, αλλά και στο ότι το κάθισμα επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος και καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Διαβήτης

Ερευνητές ανέφεραν πρόσφατα ότι οι άνθρωποι με διαβήτη έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο και περισσότερο από 50% αποκτήσουν καρδιακές παθήσεις, σε σχέση με τους ανθρώπους χωρίς διαβήτη. Κατά μέσον όρο, οι διαβητικοί πεθαίνουν 6 χρόνια νωρίτερα από τους υπόλοιπους.

5. Ρύπανση

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την περιβαλλοντική Επιτροπή ελέγχου στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε ότι, στην χειρότερη περιπτώση, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν μέχρι 10 έτη νωρίτερα λόγω της ρύπανσης και των επιπλοκών που συνεπάγεται.

6. Ελλειπής εκπαίδευση

Σύμφωνα με στοιχεία απογραφής, οι άνθρωποι με λιγότερο από 12 χρόνια εκπαίδευσης ενδέχεται να ζήσουν μέχρι και 7 χρόνια λιγότερο από εκείνους με τουλάχιστον ή παραπάνω από 12ετη εκπαίδευση.

7. Παχυσαρκία

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε διάρκεια 50 ετών έδειξε ότι το να είναι κάποιος απλά υπέρβαρος (ούτε καν παχύσαρκος) στην ηλικία των 40, θα μπορούσε να αφαιρέσει μέχρι 3 χρόνια από τη ζωή του.

8. Πολλή τηλεόραση

Μια 6ετής έρευνα έδειξε πως οι ενήλικες που βλέπουν πάνω από δύο ώρες την ημέρα τηλεόραση έχουν 80% αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιά και 46% να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία.

9. Κόκκινο κρέας

Οι άνθρωποι που τρώνε πολύ κόκκινο κρέας ή επεξεργασμένο κρέας είναι 50% πιο πιθανό να αποκτήσουν καρδιακή πάθηση απ’ ότι εκείνοι που δεν το έχουν καθόλου στην διατροφή τους.

10. Έλλειψη ύπνου

Σύμφωνα με Άγγλους και Ιταλούς ερευνητές, οι άνδρες και οι γυναίκες που συστηματικά κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες πεθαίνουν κατά μέσο όρο 3 χρόνια νωρίτερα από εκείνους που κοιμούνται 8 ώρες κάθε βράδυ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.