Κινητό σε σχήμα ανθρώπου

Οι δημιουργοί ελπίζουν να κυκλοφορήσουν την συσκευή στο εμπόριο, αφού προσθέσουν σε αυτό επιπλέον λειτουργίες, όπως η αναγνώριση εικόνων και φωνής.

Κινητό σε σχήμα ανθρώπου

Εχει σχήμα ανθρώπου, μοιάζει με μικρή κούκλα και η εξωτερική επιφάνειά του θυμίζει έντονα ανθρώπινο δέρμα. Πρόκειται για το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με αυτά τα χαρακτηριστικά, το οποίο δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες, με σκοπό να επιτρέψουν στους χρήστες να αισθάνονται πιο κοντά σε αυτούς με τους οποίους συνομιλούν, σαν να τους αγγίζουν.

Η πρωτοποριακή συσκευή κατασκευάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οσάκα, της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo και άλλων επιστημονικών ινστιτούτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το κινητό τηλέφωνο μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση του ανθρώπου με τον οποίο συνομιλείτε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών στις Προωθημένες Τηλεπικοινωνίες (ATR), που περιγράφει τη συσκευή ως «επαναστατικό τηλεπικοινωνιακό μέσο».

Το πρωτότυπο, που σκοπίμως έχει ασαφή χαρακτηριστικά (μπορεί κανείς να το εκλάβει ως αρσενικό ή θηλυκό, μικρής ή μεγάλης ηλικίας), έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από την ανθρώπινη παλάμη.

Ενα ηχείο βρίσκεται τοποθετημένο στο κεφάλι της «κούκλας» και ένα λαμπάκι LED στο στήθος ανάβει ή σβήνει, ανάλογα με το αν το κινητό ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται.

Οι δημιουργοί του ευελπιστούν να κυκλοφορήσουν την συσκευή αυτή στο εμπόριο, αφού έχουν προσθέσουν σε αυτό επιπλέον λειτουργίες, όπως η αναγνώριση εικόνων και φωνής.

Πηγή: ethnos.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook