Πήρε 2ο σκύλο οδηγό για τον ίδιο και τον τυφλό σκύλο οδηγό του

Μερικές φορές ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου χρειάζεται και αυτός λίγη βοήθεια…

Ο Graham Waspe στηριζόταν για έξι χρόνια στον σκύλο οδηγό του, ένα Labrador με το όνομα Edward. Έτσι, δεν ήθελε να τον δώσει, όταν ο Edward τυφλώθηκε από καταρράκτη.

Ο 60χρονος και η γυναίκα του, Sandra, κράτησαν τον πιστό τετράποδο βοηθό και υιοθέτησαν ένα δεύτερο σκυλί για να βοηθάει και να οδηγεί και τους δύο (τον 60χρονο και τον τυφλό σκύλο του). Το νέο Labrador είναι μια 2χρονη σκυλίτσα που ονομάζεται Opal και η οποία έγινε αμέσως φίλη με τον προκάτοχό της.

Ο Waspe, ο οποίος ζει στην Αγγλία και είναι μερικώς τυφλός, δήλωσε στην New York Daily News: «Έγιναν αμέσως πολύ καλοί φίλοι και είναι πολύ χαρούμενοι μαζί. Υπάρχουν στιγμές που είμαι βέβαιος πως η Opal θα χρειαστεί να βοηθήσει ενώ και ο Edward είναι ευτυχισμένος με το να έχει έναν ακόμη σκύλο τριγύρω του.»

Το τρίο επισκέπτεται τα τοπικά σχολεία για να ευαισθητοποιήσει τη νεολαία σχετικά με τους τυφλούς και τα σκυλιά οδηγούς.

Ο Waspe είπε ότι η οικογένεια θα μείνει ενωμένη ότι και αν συμβεί, δηλώνοντας στη Daily News πως και αυτός και η Σάντρα θα φρόντιζει τον Edward «μέχρι την ημέρα που θα φύγουμε από την ζωή ή θα φύγει εκείνος».

Κοινοποιήστε στο Facebook