Το απόλυτο ταξίδι με αυτοκίνητο (Photos)

η απόλυτη εκδρομή (14)

Τον Ιανουάριο του 2000 οι Herman και Candelaria Zapp από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, ξεκίνησαν με το 83 ετών αυτοκίνητο τους για μια εκδρομή. Έντεκα χρόνια μετά, έχουν διανύσει 238.000 χιλιόμετρα επισκεπτόμενοι 24 διαφορετικές χώρες και έχουν φέρει στη ζωή 4 παιδιά!

Ο 42χρονος Herman και η 40χρονη Candelaria ξεκίνησαν από την Αργεντινή με το Graham-Paige, μοντέλο του 1928, αυτοκίνητό τους με προορισμό, αρχικά, όλη την Νότια και Βόρεια Αμερική.

η απόλυτη εκδρομή (16)

“Ήμασταν ευτυχισμένοι, είχαμε ότι θα μπορούσε να έχει ένα νεαρό ζευγάρι που μόλις είχε παντρευτεί, αλλά θέλαμε πολύ να κάνουμε αυτό το ταξίδι. Ο παππούς μου ήξερε πόσο πολύ μας αρέσει να ταξιδεύουμε και μας έδωσε το παλιό του αυτοκίνητο που το χρησιμοποιούσε στις αγροτικές του δουλειές. Τότε μου έδωσε και μια σημαντική συμβουλή: ‘Αν θέλετε να πάτε μακριά, τότε θα πρέπει να πάτε αργά’. Έτσι τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο απο αυτό το αυτοκίνητο – αντίκα;” λέει ο Herman.

“Ο πρώτος μας προορισμός ήταν να ξεκινήσουμε από την Αργεντινή και να φτάσουμε στην Αλάσκα. Δεν βγάλαμε από την αρχή ένα σχέδιο για το ποια πορεία θα ακολουθήσουμε μιας και το αυτοκίνητό μας δεν μπορεί να πάει με παραπάνω από 65 χιλιόμετρα/ώρα και έχουμε πρόβλημα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους.”

η απόλυτη εκδρομή (10)

Καθένα από τα παιδιά τους έχει και μια διαφορετική εθνικότητα αφού γεννήθηκαν σε διαφορετικά μέρη:
1. Ο Pampa στο Greensboro (North Carolina)
2. Ο Tehue στην Αργεντινή
3. Η Paloma στο Vancouver Island
4. Η Wallaby στην Αυστραλία

Κάθε βράδυ στήνουν μια σκηνή κοντά στο αυτοκίνητο και μένουν σε αυτή. Πολύ συχνά όμως δεν βρίσκουν κάποιο φιλόξενο μέρος για να στήσουν την σκηνή τους. Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι εκπαιδεύει τα παιδιά διδάσκοντας τους τα συνηθέστερα και πιο προφανή θέματα των σχολείων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και μέσα από την εμπειρία ζωής που ζουν μέσα από αυτό το μεγάλο ταξίδι.

“Ποιος είναι καλύτερος τρόπος για να μορφωθούν τα παιδιά μου από το να βλέπουν τον κόσμο;” αναρωτιέται ο πατέρας.

Μια πανέμορφη, πραγματικά, ιστορία!

η απόλυτη εκδρομή (1)

η απόλυτη εκδρομή (2)

η απόλυτη εκδρομή (3)

η απόλυτη εκδρομή (4)

η απόλυτη εκδρομή (5)

η απόλυτη εκδρομή (6)

η απόλυτη εκδρομή (7)

η απόλυτη εκδρομή (8)

η απόλυτη εκδρομή (9)

η απόλυτη εκδρομή (11)

η απόλυτη εκδρομή (12)

η απόλυτη εκδρομή (13)

η απόλυτη εκδρομή (15)

η απόλυτη εκδρομή (17)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.