Αντίγραφο του Τιτανικού με μήκος 30,5 μέτρων (Photos)

Ο Σκοτσέζος λάτρης των πλοίων, Stan Fraser, πέρασε 11 χρόνια στην πίσω αυλή του σπιτιού του, κατασκευάζοντας ένα εντυπωσιακό αντίγραφο του Τιτανικού μήκους 30,5 μέτρων.

Ο 46χρονος μηχανικός είχε πάντα ένα σπίτι γεμάτο με ναυτικά αντικείμενα και στοιχεία για τον Τιτανικό, όπως εφημερίδες που αναφέρονται στο τραγικό ναυάγιο, άλλα αντίγραφα πλοίων, καθώς και σωσίβια. Η μητέρα του συνήθιζε να του λέει ιστορίες για την θάλασσα όταν ήταν παιδί και έτσι ανέπτυξε μεγάλη λατρεία γι’αυτήν, γεγονός που φαίνεται και από το ότι διακόσμησε όλο του το σπίτι με πράγματα που έχουν σχέση με την ναυσιπλοοία και μετέτρεψε την παλιά βάρκα του ξάδερφου του σε πειρατικό πλοίο για τα παιδιά του.

Ωστόσο ο Τιτανικός ήταν το πλοίο που τον ενθουσίαζε περισσότερο, αφού τον θεωρούσε το ομορφότερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ. Άρχισε λοιπόν να φτιάχνει μια μικρή απομίμησή του, η οποία όμως κατέληξε να γίνει σε κλίμακα 1:100 του πραγματικού Τιτανικού, χρησιμοποιώντας για βάση 2 παλιά τροχόσπιτα που είχε στην αυλή του. Στη συνέχεια ένας φίλος του, του έδωσε ένα παλαιό υπόστεγο και ένας άλλος που έχτιζε σπίτι, τον βοήθησε με ξύλα και καρφιά. Αυτό τον βοήθησε να ξεκινήσει, αλλά χρειάστηκε 11 χρόνια για να ολοκληρώσει το λεπτομερές αριστούργημα του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο που θέλει να κάνει είναι να δημιουργήσει ένα ναυτικό μουσείο και καφετέρεια, όπου θα έχει ως κεντρικό έκθεμα την απομίμηση 30,5 μέτρων του Τιτανικού. Το νέο τουριστικό αξιοθέατο αναμένεται να κάνει τα εγκαίνια του τον επόμενο Απρίλιο, για τη 100ή επέτειο της τραγωδίας του Τιντανικού. Επίσης, θα περιέχει και άλλα ενδιαφέροντα μοντέλα όπως ένα γιοτ, μια γαλέρα, ένα υποβρύχιο, ακόμη και μια αντιγραφή της κιβωτού του Νώε γεμάτη παιχνίδια-ζώα για να παίζουν τα παιδιά.