Η… yiayia που συναρπάζει την Αμερική! (Video)

H Kraft, η μεγαλύτερη εταιρία παρασκευής τροφίμων στις ΗΠΑ, ξεκίνησε διαφημιστική εκστρατεία για την ελληνική σειρά προϊόντων Athenos με πρωταγωνίστριες Ελληνίδες γιαγιάδες. Στις διαφημίσεις, οι γιαγιάδες προσφερουν τις μάλλον αυστηρές και αναχρονιστικές απόψεις τους για διάφορες σκηνές από την καθημερινότητα των σύγχρονων νοικοκυριών. Η καμπάνια απευθύνεται σε γυναίκες μεταξύ των 20 και 30 ετών.

Το πρώτο διαφημιστικό σποτ δείχνει μια γιαγιά να επικρίνει το ντύσιμο της κόρης της, αποκαλώντας την “πόρνη”. Η γιαγιά δεν εγκρίνει την εμφάνιση της, αντίθετα όμως επιδοκιμάζει το χούμους που σερβίρει… Τώρα, πόσο ελληνικό είναι το χούμους είναι κάτι που μόνο οι Αμερικανοί ειδικοί του μάρκετινγκ μπορούν να μας εξηγήσουν!?

Σε ένα άλλο σποτ, η γιαγιά λέει στην κόρη της πως θα “πάει στην κόλαση” επειδή συζεί με έναν άντρα με τον οποίο δεν είναι παντρεμένη… η διαφήμιση προωθεί το γιαούρτι της εταιρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today, η Μαρία Αναγνωστοπούλου, διευθύντρια του μη-κερδοσκοπικού Ελληνικού Ινστιτούτου, θεωρεί τις διαφημίσεις προσβλητικές και μη αντιπροσωπευτικές της Ελλάδας, και έχει ζητήσει να σταματήσει η προβολή τους.

Τα στελέχη της Kraft απαντούν πως οι διαφημίσεις μπορεί να είναι κάπως αμφιλεγόμενες αλλά πως οι περισσότεροι θεατές θα καταλάβουν το χιούμορ σε αυτές.

Πηγή: skai.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook