Τα 25 πιο gay ζώα (Photos)

Δείτε μια λίστα ζώων που τους αρέσουν οι περιπτύξεις με ζώα του ίδιου φύλου. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε ήδη, η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι ένα σχεδόν καθολικό φαινόμενο στο ζωικό βασίλειο.

1. Καμηλοπαρδάλεις

Οι επιστήμονες λένε πως η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα μεταξύ καμηλοπαρδάλεων είναι, σε αρκετές περιπτώσεις, πιο συνηθισμένη από την ετεροφυλική.

2. Ταύροι και Κριάρια

Οι αγρότες έρχονται συχνά αντιμέτωποι με ταύρους και κριάρια που αρνούνται πεισματικά να ζευγαρώσουν με θηλυκά.

3. Αγριόπαπιες

Οι αγριόπαπιες έχουν ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό σεξουαλικής δραστηριότητας αρσενικού με αρσενικό για τα δεδομένα των πτηνών, το οποίο φτάνει το 19% των ζευγαριών σε έναν πληθυσμό.

4. Περιστέρια

Τόσο τα αρσενικά, όσο και τα θηλυκά περιστέρια παρουσιάζουν μερικές φορές ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, ενώ μερικά περιστέρια ίδιου φύλου φτιάχνουν και φωλιές.

5. Αφρικανικά Λιοντάρια

Τα αρσενικά λιοντάρια γίνονται ζευγάρι για μερικές μέρες και έχουν ομοφυλοφιλική δραστηριότητα μεταξύ τους η οποία ξεκινάει από τρυφερά χάδια και φτάνει σε διείσδυση. Το 8% των ζευγαρωμάτων που έχουν παρατηρηθεί είναι μεταξύ αρσενικών. Τα ζευγαρώματα μεταξύ θηλυκών, από την άλλη, είναι αρκετά κοινά σε συνθήκες αιχμαλωσίας αλλά δεν έχουν παρατηρηθεί έξω στην φύση.

6. Albatross

Τα Albatross μπορούν να ζήσουν μέχρι τα 70 χρόνια και λέγεται πως αναλαμβάνουν μια ισόβια δέσμευση με ένα ταίρι. Επωάζουν το αυγό τους μαζί για 65 ημέρες και αναλαμβάνουν εκ περιτροπής να βρούν τα τρόφιμα. Σύμφωνα με την βιολόγο Lindsay Young, που χρησιμοποίησε την ανάλυση DNA για να εξετάσει γενετικά το φύλο των πουλιών, μερικά από τα θηλυκά ζευγάρια ήταν μαζί μέχρι και 19 έτη.

7. Ακάρεα

Τα αρσενικά ακάρεα προσελκύονται σεξουαλικά από οποιοδήποτε πρόσφατα ταϊσμένο ταίρι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις.

8. Βασιλικοί πιγκουΐνοι

Οι έρευνες δείχνουν πως το 1/5 των ζευγαριών του είδους που βρίσκονται σε αιχμαλωσία είναι ομοφυλόφιλοι.

9. Μαύροι κύκνοι

Περίπου το 1/4 των οικογενειών μαύρων κύκνων έχουν για γονείς ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Τα αρσενικά ζεύγη μερικές φορές ζευγαρώνουν με κάποιο θηλυκό μόνο και μόνο για να κάνουν ένα μωρό. Μόλις κάνει το αυγό, την διώχνουν, εκκολάπτουν το αυγό και το μεγαλώνουν σαν οικογένεια.

10. Πιγκουΐνοι Chinstrap

Ο Roy και ο Silo, δύο αρσενικοί πιγκουΐνοι στον ζωολογικό κήπο του Central Park της Νέας Υόρκης έχουν γίνει αχώριστοι εδώ και 6 χρόνια. Παρουσιάζουν κλασική μονογαμική σχέση με το δέσιμο των λαιμών τους, το χτύπημα των πτερυγίων τους κλπ. Έρχονται επίσης σε σεξουαλική επαφή, αγνοώντας τους πιθανούς θηλυκούς συντρόφους.

11. Bonobo

Έρευνες δείχνουν πως το 75% του σεξ των bonobo είναι μη αναπαραγωγικό και ότι σχεδόν όλα τα bonobos είναι αμφιφυλόφιλα.

12. Δελφίνια Bottlenose

Τα νεαρά αρσενικά δελφίνια συχνά κάνουν εφήμερες σεξουαλικές σχέσεις, γεγονός που οι επιστήμονες θεωρούν ότι βοηθά στο να εδραιώσουν ισόβιους δεσμούς. Τέτοια σεξουαλική συμπεριφορά έχει καταγραφεί μόλις σχετικά πρόσφατα.

13. Γλάροι

Έρευνες έδειξαν πως 10-15% των θηλυκών σε ορισμένους πληθυσμούς στην άγρια φύση παρουσιάζουν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά.

14. Πρόβατα Grouphorn

Τα γκρουπ των αρσενικών προβάτων με μεγάλα κέρατα εμπλέκονται σε περιπτύξεις που περιλαμβάνουν γλύψιμο των γεννητικών οργάνων και πρωκτική επαφή μέχρι το σημείο της εκσπερμάτισης.

15. Ελέφαντες

Τόσο οι Αφρικανικοί, όσο και οι Ασιατικοί θα συμμετείχαν σε ομοφυλοφιλική συνουσία. Τέτοιες επαφές συνδέονται συχνά με στοργικές αλληλεπιδράσεις, όπως φίλημα, μπλέξιμο προβοσκίδων και τοποθέτηση τους ο ένας στο στόμα του άλλου.

16. Αμερικάνικοι Βίσωνες

Η ερωτοτροπία και η πλήρης πρωκτική διείσδυση μεταξύ των ταύρων έχουν εμφανιστεί μεταξύ Αμερικάνικων βισώνων.

17. Λιβελλούλες

Η αρσενική ομοφυλοφιλία έχει παρατηρηθεί σε διάφορα είδη λιβελλουλών.

18. Αντιλόπες της Uganda

Οι θηλυκές κάνουν στοματικό έρωτα η μία στην άλλη και τρίβουν με τα μπροστινά τους πόδια τα γεννητικά όργανα της άλλης!

19. Γκρι φάλαινες

Στα όργια «slip-and-slide», ομάδες αρσενικών γκρίζων φαλαινών, ένα από τα παλαιότερα είδη θηλαστικών, κάνουν τούμπες στον ωκεανό και τρίβουν τις κοιλιές μεταξύ τους, έτσι ώστε τα γεννητικά όργανά τους να αγγίζονται.

20. Guianan-Cock-of-the-Rock

Το 40% των αρσενικών Guianan-Cock-of-the-Rocks συμμετέχουν σε κάποιου είδους ομοφυλοφιλικής δραστηριότητας.

21. Ιαπωνικοί Μακάκες

Οι σχέσεις ίδιου φύλου είναι συχνές. Τα θηλυκά σχηματίζουν στοργικές κοινωνικές και σεξουαλικές δραστηριότητες. Σε μερικές ομάδες, μέχρι το 1/4 των θηλυκών αναπτύσσουν τέτοιους δεσμούς, οι οποίοι ποικίλλουν στη διάρκεια από μερικές ημέρες μέχρι μερικές εβδομάδες. Συχνά, ισχυρές και μόνιμες φιλίες αναπτύσσονται από τέτοιες ενώσεις. Τα αρσενικά έχουν επίσης σχέσεις ίδιου φύλου και συνήθως με πολλαπλούς συντρόφους της ίδιας ηλικίας.

22. Θαλάσσιοι ελέφαντες

Έως ότου οι αρσενικοί θαλάσσιοι ελέφαντες φθάσουν στη σεξουαλική ωριμότητα στην ηλικία των τεσσάρων, συνήθως κάνουν αποκλειστικά σεξουαλικές σχέσεις ίδιου φίλου.

23. Ευρωπαϊκά κουνάβια

Τα ευρωπαϊκά κουνάβια συμμετέχουν σε ομοφυλοφιλικές σχέσιες με μη συγγενή ζώα.

24. Γύπες

Το 1998 δύο αρσενικοί γύπες,  ο Dashik και ο Yehuda, στο βιβλικό ζωολογικό κήπο της Ιερουσαλήμ, συμμετείχαν σε «ανοικτό και ενεργητικό σεξ» και έχτισαν μια φωλιά. Οι φύλακες παρείχαν στο ζεύγος ένα τεχνητό αυγό, το οποίο οι δύο γονείς επώαζαν εναλλάξ και 45 ημέρες αργότερα, ο ζωολογικός κήπος αντικατέστησε το αυγό με ένα μωρό γύπα. Οι δύο αρσενικοί γύπες ανέθρεψαν το νεοσσό μαζί σαν ζευγάρι.

25. Δελφίνια του Αμαζόνιου

Το δελφίνι του Αμαζόνιου έχει αναφερθεί ότι σχηματίζει ομάδες των 35 και απολαμβάνει το σεξ. Οι ομάδες περιλαμβάνουν συνήθως νεαρά αρσενικά και μερικές φορές ένα ή δύο θηλυκά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.